Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας σχετικά με τους αναπληρωτές

Η Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καταγγέλλει την πρόθεση του Υπουργείου να μην υπολογίσει για την κατάρτιση των πινάκων, το διπλασιασμό των μορίων των συναδέλφων αναπληρωτών που  υπηρέτησαν τα προηγούμενα χρόνια σε δυσπρόσιτες περιοχές. Είναι απαράδεκτο όταν αυτό γίνεται αναδρομικά, εφόσον η επιλογή των δυσπρόσιτων έγινε από την πλειοψηφία των αναπληρωτών ακριβώς για αυτό το σκοπό, δηλαδή για το διπλασιασμό των μορίων.

Η πρόθεση του Υπουργείου αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι συνάδελφοι αναπληρωτές δεν πρέπει να περιμένουν από κανένα νόμο, υπουργό, ή κυβέρνηση που ακολουθεί τα μονοπάτια της Ε.Ε. υπηρετώντας την αστική τάξη, τη λύση στα προβλήματα εργασίας που αντιμετωπίζουν. Όλα αυτά τα χρόνια στις πλάτες των συναδέλφων παίζεται παιχνίδι, πότε με την καλλιέργεια αυταπατών και πότε με το φόβο της μη πρόσληψης, με σκοπό τον εγκλωβισμό σε μια ατέρμονα διαδικασία συγκέντρωσης μορίων. Η διαδικασία αυτή διασπά του συναδέλφους, τους σπρώχνει μακριά από την πραγματική λύση των προβλημάτων και αναγκών τους, τους αποξενώνει από το εκπαιδευτικό κίνημα.

Οι συνάδελφοι αναπληρωτές πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Πρέπει να δουν ξεκάθαρα ότι τόσο οι προηγούμενες όσο και η τωρινή "αριστερή" κυβέρνηση υποτάσσεται στη λογική της ανταγωνιστικότητας που θέλει τους συναδέλφους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μακριά από το σπίτι, τις οικογένειες τους, με την αβεβαιότητα και ανασφάλεια της επόμενης σχολικής χρονιάς, την ώρα μάλιστα που οι ίδιοι καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες στα σχολεία. Πρέπει να γυρίσουν τις πλάτες σε αυτούς που τους στερούν το δικαίωμα στο μέλλον. Αλλά πρέπει να βγάλουν και συμπεράσματα από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους αυτών των κυβερνήσεων που στήριξαν και στηρίζουν τη λογική των μορίων, πινάκων, ανάλογα ποιούς κάθε φορά εξυπηρετούν, προετοιμάζοντας κάθε φορά το έδαφος για νέες υποχωρήσεις, νέα πισωγυρίσματα.

Συνάδελφοι, λύση δεν θα βρεθεί όσο αποδεχόμαστε την κατάσταση, όσο περιμένουμε την ατομική μας εξασφάλιση, όσο δεν προτάσσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες, απαιτώντας επιτακτικά να ικανοποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση η θέση της ΕΛΜΕ που απαντά στα μακροχρόνια προβλήματα των συναδέλφων αλλά και του εκπαιδευτικού συστήματος είναι η άμεση μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στα σχολεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ισχυροποιούμε το σωματείο - Ανατρέπουμε το σύστημα

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέα
        Ρούσσος Μιχάλης                    Ρώϊμπα Φωτεινή   


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!