Γ. Χατζημάρκος : «Κοιμώμενος γίγαντας η κρουαζιέρα στην Ελλάδα.

Γ. Χατζημάρκος : «Κοιμώμενος γίγαντας η κρουαζιέρα στην Ελλάδα. Ήρθε επιτέλους η ώρα να της δώσουμε το θεσμικό περιβάλλον που θα της επιτρέψει να κατακτήσει τις κορυφές που η χώρα έχει ανάγκη»

Σύσκεψη με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας πραγματοποίησε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος με κεντρικό θέμα την ανάγκη για άμεσο επανασχεδιασμό της ελληνικής κρουαζιέρας με σκοπό την ανάκαμψη του κλάδου. 

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Χατζημάρκος χαρακτηριστικά είπε πως η κρουαζιέρα στην Ελλάδα δεν αποτυπώνει ανάπτυξη που να είναι αντίστοιχη της δυναμικής της χώρας μας σε αυτόν τον τομέα, κατάσταση που οφείλουμε και μπορούμε να ανατρέψουμε με μεθοδευμένες κινήσεις, στοχευμένες ενέργειες και φυσικά, χάραξη εθνικής στρατηγικής.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου τόνισε πως σαν χώρα διαθέτουμε προορισμούς με την μεγαλύτερη διεθνή αναγνώριση και σταθερά αυξημένη ζήτηση από πλευράς επισκεπτών, όπως η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Μύκονος και η Κως και οφείλουμε ως εκ τούτου να βρούμε τον τρόπο μέσα από εκτενή και συνεχή διάλογο με όλους τους φορείς της Ναυτιλίας,  να επανακάμψει η κρουαζιέρα στα νησιά μας και να κατακτήσει το Αιγαίο την κορυφή στον διεθνή χάρτη προορισμών, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των επισκεπτών. Κλείνοντας ο κ. Χατζημάρκος επεσήμανε πως προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να γίνουν όλες οι κινήσεις τόσο από πλευράς πολιτείας όσο και από τους εμπλεκόμενους φορείς, θέτοντας όλοι ως προτεραιότητα την αποκατάσταση της εικόνας της ελληνικής κρουαζιέρας και μετατροπή των λιμανιών του Αιγαίου σε πνεύμονες ανάπτυξης και μαγνήτες προσέλκυσης επενδύσεων.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης οι κ.κ. Θεόδωρος Κοντές Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπολοίων και Φορέων Ναυτιλίας, Μάκης Κανακάρης, Πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης, Αντώνης  Καλούδης Ναύαρχος και εκτελεστικό μέλος της Ένωσης, Γιώργος Κουμπενάς Αρχιπλοίαρχος της ναυτιλιακής εταιρίας Louis και Κωνσταντίνος Μουντζούρης Καθηγητής Πανεπιστημίου.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!