Δ. Γάκη - "Νησί για εμάς σημαίνει καράβι και νοσοκομείο" - Διήμερη επίσκεψη στην Κάρπαθο

Κοντά στους πολίτες της Καρπάθου βρέθηκε το διήμερο 10-11/05/2015 ο βουλευτής Δωδεκανήσου και πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, Δημήτρης Γάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενος από στελέχη της τοπικής οργάνωσης του κόμματος περιόδευσε σε όλο το νησί. Συναντήθηκε με το Δήμαρχο του νησιού, τον Έπαρχο Καρπάθου – Κάσου, το Σύλλογο Αλιέων, το λιμενάρχη Καρπάθου, με μέλη τοπικών αναπτυξιακών και επιχειρηματικών φορέων του νησιού και συνομίλησε με τους εργαζόμενους στο Δημαρχείο, στο Επαρχείο και με πολίτες της Καρπάθου για τα προβλήματα του νησιού και την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας και των αγροτικών ιατρείων, τα ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης, με έμφαση τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τα φλέγοντα ζητήματα της ακτοπλοΐας.

Οι αλιείς ζήτησαν από το Βουλευτή να παρέμβει για την προστασία του ιχθυοαποθέματος της περιοχής, τον έλεγχο της ανεξέλεγκτης αλίευσης – το πρόβλημα είναι εντονότερο στο «συμιακό γαριδάκι»- και σε θέματα που αφορούν τη στήριξη των αλιέων, όπως η αποζημίωση τους για τις ζημιές που προκαλούν τα μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά στα δίχτυα τους, καθώς και το θέμα της κάλυψης του κόστους των καυσίμων τους όταν μετέχουν σε αποστολές διάσωσης. Στα ειδικότερα θέματα του νησιού, ο έπαρχος κ. Μηνατσής, έθεσε το σημαντικό ζήτημα της κατασκευής σφαγείου, την άμεση ενίσχυση του Επαρχείου με ανθρώπινο δυναμικό και την επίσπευση της έκδοσης του ΠΔ για το θαλάσσιο πάρκο της Βόρειας Καρπάθου. Ο δήμαρχος κ. Λάμπρος, ζήτησε την άμεση επίλυση των προβλημάτων υγείας, θέμα για το οποίο ο βουλευτής Δωδεκανήσου έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες στο αρμόδιο υπουργείο Υγείας. Επίσης, έθεσε το ζήτημα της τιμολόγησης της βενζίνης στο νησί, ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο, όπως και το κρίσιμο για την τοπική αυτοδιοίκηση ζήτημα της ολοκλήρωσης των διαδικασιών προσλήψεων 8μηνης διάρκειας μέσα στο πρώτο τρίμηνο με την έκδοση ΚΥΑ τον Ιανουάριο. Ο δήμαρχος ζήτησε από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ την παρέμβασή του για την επίσπευση της έγκρισης του έργου ανάπλασης χώρου πρασίνου και παραλίας Πηγαδίων Καρπάθου.

Κοινή διαπίστωση όλων των συνομιλητών ήταν, ότι όλα τα προβλήματα σχετίζονται με τη γεωγραφική – οικονομική και κοινωνική ιδιαιτερότητα που έχει η Κάρπαθος η οποία θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων. Οι οποιεσδήποτε λύσεις στα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες, δεν θα πρέπει να στοχοποιούν τα μικρά ακριτικά νησιά, αλλά τα όποια μέτρα θα πρέπει να έχουν καθολικό χαρακτήρα, να οικοδομούν μια νέα πολιτική συνείδηση και να δημιουργούν ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και κράτους. «Νησί για εμάς, πρωτίστως σημαίνει καράβι και νοσοκομείο», δήλωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

Ο Δημήτρης Γάκης, στις συζητήσεις του με τους πολίτες της Καρπάθου, υπογράμμισε τα βασικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα του νησιού, αναφέρθηκε δε αναλυτικότερα στη συνέργεια πολιτισμού – τουρισμού, εξαίροντας τις πρωτοβουλίες τοπικών επιχειρηματιών για καινοτόμες δράσεις εναλλακτικού τουρισμού, όπως της δράσης ειδικού τουρισμού στην πανέμορφη περιοχή Λευκός Καρπάθου, που θεωρείται ιδανική για την άσκηση γιόγκα. Αυτή την εποχή, όπως τον ενημέρωσαν τοπικοί επιχειρηματίες, διαμένουν στα καταλύματα της περιοχής περίπου 80 άτομα που ήρθαν ειδικά για τον σκοπό αυτό, σε αναμονή περισσοτέρων. Αυτές οι ειδικές μορφές τουρισμού που ταιριάζουν στην κάθε περιοχή θα πρέπει να προβάλλουμε πιο έντονα, είπε ο Δημήτρης Γάκης, αν στοχεύουμε πραγματικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με στόχο τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο, στην ανάπτυξη των ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού που θα κάνουν τους νησιωτικούς - αυθεντικούς - τουριστικούς προορισμούς της Δωδεκανήσου, μοναδικούς και ανταγωνιστικούς.

Ο Δημήτρης Γάκης, δεσμεύθηκε να θέσει με τον πιο τεκμηριωμένο τρόπο στην Κυβέρνηση τα προβλήματα των κατοίκων και των επιχειρηματιών της Καρπάθου, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις με αποδέσμευση πόρων για την αναβάθμιση των υποδομών και των κρατικών υπηρεσιών του νησιού. Τέλος, ο Δημήτρης Γάκης, έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη συντονισμού των τοπικών αναπτυξιακών φορέων, τοπικών και περιφερειακών Αρχών και υπηρεσιών, για την από κοινού προώθηση δράσεων που να διασφαλίζουν την προστασία των περιβαλλοντικά ευαίσθητων ορεινών περιοχών και των παράκτιων ζωνών του νησιού από φυσικές καταστροφές.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!