Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την άνιση αντιμετώπιση μονίμων στελεχών των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας

ΘΕΜΑ: «Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την άνιση αντιμετώπιση μονίμων στελεχών των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας, που τυγχάνουν μαθητές εσπερινών λυκείων, αναφορικά με το δικαίωμα συμμετοχής τους σε ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για το ζήτημα της άνισης αντιμετώπισης των Στρατιωτικών και Πυροσβεστών που ταυτόχρονα αποτελούν και μαθητές εσπερινών λυκείων.

Η συγκεκριμένη κατηγορία λόγω της φύσης των καθηκόντων τους και της διαρκούς επιφυλακής στην οποία βρίσκονται, δεν μπορούν να φοιτούν απρόσκοπτα στα εσπερινά λύκεια με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα απουσιών.

Ενώ στους στρατεύσιμους μαθητές, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση με αρ.530/2011 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ο κ. Κόνσολας ζητά από τον Υπουργό την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να υπάρξει ίση μεταχείριση για τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα, έχει ως εξής:

                                            Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Αποκατάσταση της άνισης αντιμετώπισης των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που τυγχάνουν μαθητές εσπερινών λυκείων, σχετικά τη συμμετοχή τους στις ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις»

Κύριε Υπουργέ,

Για τους στρατεύσιμους μαθητές, όπως είναι γνωστό, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στις ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις των εσπερινών λυκείων, παρά το πρόβλημα απουσιών.

Δεν υπάρχει, όμως, η ίδια αντιμετώπιση για τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που φοιτούν σε εσπερινά λύκεια, όπως προκύπτει και από τη γνωμοδότηση υπ.αρ. 530/2011 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Είναι σαφές ότι παραβιάζεται η αρχή της ισονομίας και ισότητας ευκαιριών.

Λόγω της φύσης των καθηκόντων τους, τα στελέχη αυτά των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είναι αναγκασμένα να βρίσκονται σε διαρκή υπηρεσία και επιφυλακή, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα με τις απουσίες και τη συμμετοχή τους στις ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

  1. Εάν προτίθεται να προχωρήσει σε άμεση ρύθμιση προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η αδικία εις βάρος των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους στρατευσίμους σε ό, τι αφορά στη συμμετοχή τους σε ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!