Δήλωση Ηλία Καματερού περί μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Με αφορμή την αναστάτωση που προέκυψε, για μια φορά ακόμη, σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας και την σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου οφείλω να τονίσω ότι τα νησιά μας έχουν ανάγκη συνολικού αναπτυξιακού προγραμματικού πλαισίου, που θα θεσμοθετεί πάγια μέτρα για την άμβλυνση ή ακόμη και το μηδενισμό των μειονεκτημάτων της νησιωτικότητας, όπως γίνεται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν νησιά. 

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί το άμεσο διεκδικητικό πλαίσιο της κοινωνίας μας και να μην περιορίζεται απλά στην υπεράσπιση αποσπασματικών μέτρων, υπό μορφή εξαιρέσεων (π.χ. μειωμένο ΦΠΑ, ΔΗΦΟΔΩ) τα οποία κατακτήσαμε μεν στο παρελθόν αλλά θα είναι πάντα ευάλωτα και θα καλούμαστε να τα υπερασπίζουμε σε κάθε συγκυρία.

Δυστυχώς έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα ότι παρότι ισχύουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν έχουμε λύσει μεγάλα προβλήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα και τη ζωή των συμπατριωτών μας (όπως το κόστος μεταφορών και συγκοινωνιών, υγεία, παιδεία κ.α.). Είναι επιτακτική ανάγκη να διεκδικήσουμε σταθερές και μόνιμες λύσεις σε αυτά τα προβλήματα που θα αντέχουν στο χρόνο.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!