Στέφανος Δράκος: Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

«Η σημερινή κυβέρνηση, αγνοώντας πλήρως τις οδηγίες της συνθήκης με την οποία η χώρα μας προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ανάγκες που δημιουργεί η νησιωτικότητα, ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, σε αντίθεση με όσα προεκλογικά είχε εξαγγείλει, παραπλανώντας τον Ελληνικό λαό.

Οι Οραματιστές της Ευρωπαϊκής συνολοκλήρωσης, επεδίωξαν να αντιμετωπίζουν τη γεωγραφική ανισότητα των νησιωτικών περιοχών, αντισταθμίζοντάς την με μέτρα που θα εξασφάλιζαν, όσο είναι δυνατόν, την οικονομική κοινωνική και εδαφική συνοχή της πατρίδας μας. Πιο συγκεκριμένα, με το άρθρο 174 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, περιγράφεται ρητά ότι: «η Ένωση αποσκοπεί, ιδιαίτερα, στη μείωση των διαφορών μεταξύ των επιπέδων ανάπτυξης των διαφόρων περιοχών και στη μείωση της καθυστέρησης των πλέον μειονεκτικών περιοχών μεταξύ των οποίων και οι νησιωτικές».

Πέρασαν σχεδόν τέσσερις ολόκληροι μήνες υποτιθέμενης «διαπραγμάτευσης», το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου. Οι συνέπειες μια τέτοιας απόφασης θα είναι ο στραγγαλισμός της οικονομίας που θα οδηγήσει μεταξύ των άλλων, σε ένα νέο κύμα μετανάστευσης, φαινόμενο που έχει πλήξει ήδη πολλά νησιά της Δωδεκανήσου, όπως είναι η Κάλυμνος.

Η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο Αιγαίο, αποτελεί πέρα από οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους, συνθήκη εθνικής σημασίας, για τη διατήρηση των νησιωτικών συνόρων. Η κυβέρνηση έχοντας ακυρώσει κάθε προεκλογική εξαγγελία της, οφείλει τουλάχιστον να προστατεύσει συνθήκες που αφορούν την επιβίωση της νησιωτικής Ελλάδας.

Δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, οι νησιώτες, να επιτρέψουμε την κατάργησή τους και αυτό είναι σαφές, κατηγορηματικό και ξεκάθαρο».

Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!