Ενημέρωση για το πρόσφατο ταξίδι του Επάρχου Καλύμνου κ. Θεμέλαρος στην Αθήνα

Ο Έπαρχος Καλύμνου κ. Θεμέλαρος μετέβη στην Αθήνα, όπου χθές, 20-05-15,  μαζί με τον υποδιοικητή της Β΄ ΥΠΕ συναντήθηκε  με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Υγείας  κ. Δενδραμή. Στη συνάντηση ενημέρωσαν διεξοδικά τον κ. Δενδραμή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας, όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας . 

Τέθηκαν τα θέματα της υποστελέχωσης των μονάδων υγείας των  νησιών, η έλλειψη αναλώσιμων υλικών καθώς και  τα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν σε κάποιες εγκαταστάσεις λόγω έλλειψης συντήρησης . Ενημερώθηκαν ότι επίκειται η  έναρξη εφαρμογής της πρότασης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  , η οποία και έχει  εγκριθεί , δηλαδή της παροχής οικονομικού κινήτρου από την Περιφέρεια , σε γιατρούς που θέλουν να κάνουν το αγροτικό τους στα νησιά αρμοδιότητας της. Με την παροχή το κινήτρου αυτού που ανέρχεται στο ποσό των 450 ευρώ μηνιαίως η Περιφέρεια ευελπιστεί να αντιμετωπίσει το θέμα της υποστελέχωσης των μονάδων υγείας των νησιών ιδιαίτερα των μικρότερων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Επίσης παρέστη στην εκδήλωση που έγινε στο Golden Hall, για την έναρξη της ενέργειας “Discover the South Aegean”, που  εγκαινιάσθηκε από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και θα διαρκέσει ως τις 10/9. Η συγκεκριμένη δράση δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες  να γνωρίσουν καλύτερα τα νησιά του Νότιου Αιγαίου,  την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά τους , τα μοναδικά πολιτιστικά μνημεία, τις καταγάλανες ακτές τους με τις μαγικές  παραλίες και τη γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου.

Παράλληλα απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα  στους  γιατρούς της «Ομάδας Αιγαίου»,  που επί σειρά ετών περιοδεύουν  τα νησιά και προσφέρουν αφιλοκερδώς ιατρικές υπηρεσίες  στους κατοίκους των απομακρυσμένων και των μικρών νησιών, ενώ συνεισφέρουν  και με δωρεές, που αποσκοπούν στη δημιουργία εγκαταστάσεων άθλησης και ψυχαγωγίας των παιδιών.

 Τέλος συμμετείχε στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Χαρδαβέλλα  «Όλοι οι καλοί χωράνε», μαζί με ομάδα  εθελοντών  γιατρών  που  επίσης προσφέρουν αφιλοκερδώς τις ιατρικές υπηρεσίες τους σε κατοίκους των νησιών .


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!