Στις 26 και 27/5/2015 πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία συνάντηση εργασίας για το πρόγραμμα «ΕΝΕΡΓΕΙΝ»

‘’ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΗΝ  ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ μας ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ μας ΜΕΛΛΟΝ ‘’. Ο Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ της ΠΝΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘’ΕΝΕΡΓΕΙΝ’’.
 • Στις 26 και 27/5/2015 πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία συνάντηση εργασίας για το πρόγραμμα «ΕΝΕΡΓΕΙΝ» (αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Λατσίων) υπό την αιγίδα του Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Κύπρου .

  Το έργο «ΕΝΕΡΓΕΙΝ» εντάσσεται στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας : Ελλάδα Κύπρος 2007-2013, και αφορά την Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, διαπεριφερειακό και διασυνοριακό επίπεδο.

  Επικεφαλής εταίρος είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεπικουρούμενη από την Αναπτυξιακή Εταιρία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Ενεργειακή Α.Ε. Εταίροι του έργου επίσης είναι το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Κύπρου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η Περιφέρεια Κρήτης, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου, το Περιφερειακό ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

  Ο συνολικός Προϋπολογισμός του έργου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Αναπτυξιακή Εταιρεία της είναι 750.000 € και αφορά τοποθέτηση λαμπτήρων LED,φιλικούς προς το περιβάλλον όσον αφορά την ανάλωση ενέργειας, στο επαρχιακό δίκτυο νήσου Ρόδου: α) Ρόδος –Κρεμαστή- Αεροδρόμιο και β) Ρόδος –Καλλιθέα- Φαληράκι. Επίσης υλοποιούνται δράσεις προβολής , ευαισθητοποίησης του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα, διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς και διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου. Στις 23/6/2015 αναμένεται το άνοιγμα των προσφορών για το επιδεικτικό έργο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση των φωτιστικών LED

  Στην συνάντηση εργασίας, την ΠΝΑ και την Αναπτυξιακή Εταιρία της  εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Χ. Κόκκινος, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Λ. Σορωνιάτης και οι συνεργάτες κ. Ι. Γρύλλης και κ. Κ. Χριστοφάκης. Ο κ. Κόκκινος στην τοποθέτησή του δήλωσε τα εξής:

  ‘’Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου ξεπέρασε τις γραφειοκρατικές δυσκολίες και τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της κακής δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας μας και της ‘’δυσκινησίας’’ του Κεντρικού Κράτους. Είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τα παραδοτέα του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΝ» ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από το Πρόγραμμα. Σε εποχή που η κοινωνία μας ζητά αποτέλεσμα και σεβασμό προς το περιβάλλον, η ΠΝΑ πρωτοπορεί και υλοποιεί ένα σημαντικό έργο.

  Τον Σεπτέμβριο του 2015 εκτιμώ ότι όλοι μας, με συλλογική προσπάθεια, θα έχουμε ολοκληρώσει το έργο «ΕΝΕΡΓΕΙΝ» .Επισημαίνω ότι η Πράξη Συγχρηματοδοτείται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και κατά 20% από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου και εντάσσεται στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013. Οφείλουμε ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ ΄΄

  - Οι εταίροι του έργου περιηγήθηκαν την δεύτερη ημέρα, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία του έργου στην Κύπρο, στα Υπουργεία της Κυπριακής Δημοκρατίας:

  -          Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

  -          Ενέργειας, Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού

  -   Σήμερα το βράδυ της Τετάρτης 27/5/2015 ο κ. Χ. Κόκκινος επιστρέφει στη Ρόδο.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!