Συμμετοχή του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη στα Ηλιάκεια-2015 στην Κάρπαθο 27.05.15

Στις εκδηλώσεις για τη μνήμη του ήρωα Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, που πραγματοποιήθηκαν στην Κάρπαθο την Τρίτη 26.05.2015, συμμετείχε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, Δημήτρης Γάκης, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων.

Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων Δημήτρης Γάκης δήλωσε:

« Τρία πράγματα σε αγκαλιάζουν όταν πλησιάζεις με αεροπλάνο στην Κάρπαθο. Το γαλάζιο της θάλασσας, το μπλέ του ουρανού και η τελευταία ανάσα του σύγχρονου ήρωα Κώστα Ηλιάκη. 

Ο σμηναγός Κων/νος Ηλιάκης, έπραξε όπως του πρόσταξε η καρδιά του, όπως του έταξε η μοίρα! Έκανε το καθήκον του. Το μήνυμα της ηρωϊκής θυσίας του είναι σήμερα το ίδιο επίκαιρο και σημαντικό: «Με μόχθους επιτυγχάνεται η αρετή»! Αυτή ακριβώς η φράση, που κοσμεί τον θυρεό της 115ης Πτέρυγας Μάχης, στην οποία υπάγεται η 343 Μοίρα του ήρωα Κωνσταντίνου Ηλιάκη, είναι το υψηλό μέτρο στις σκέψεις και στις πράξεις μας στον αγώνα για την αξιοπρέπεια, στη διατήρηση της ηρωϊκής κληρονομιάς των υπερασπιστών της Πατρίδας μας. Ο χρόνος δεν μπορεί να επισκιάσει ούτε τη μνήμη μας, ούτε την κοινή μας ευθύνη για τη υπέρτατη θυσία τους. Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, υποχρεούμαστε να αφιερώνουμε λίγα έστω δευτερόλεπτα στην μνήμη του 36χρονου ιπτάμενου σμηναγού, που μέσα σε ελάχιστα λεπτά έδωσε στην πατρίδα πολύ περισσότερα από όσα προσφέραμε όλοι εμείς για χρόνια ολόκληρα. Το οφείλουμε στον άξιο πιλότο. Στην οικογένειά του, που ανέθρεψε έναν ανιδιοτελή ήρωα. Η περίσταση δεν ενδείκνυται για περισσότερα, ας σκεφτούμε όμως όλοι σοβαρά αν πήραμε αυτό το μήνυμα. Ας κοιτάξουμε στα μάτια τις νέες και τους νέους της Πολεμικής Αεροπορίας, στα πεντάλεπτα ετοιμότητας, στις ολονύχτιες επιφυλακές, στα αλέρτ, κάθε φορά που οι Τούρκοι παραβιάζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

- Έχουμε υποχρέωση να περιφρουρήσουμε την αξιοπρέπεια και την αποστολή τους.

- Έχουμε υποχρέωση να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των ΕΔ σήμερα περισσότερο από ποτέ.

- Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε τα πάντα για να πιάσει τόπο η θυσία του Κωνσταντίνου Ηλιάκη!»

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!