Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Βασίλη Παπαδόπουλο και τον επικεφαλής του Γραφείου στην Ελλάδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Γιώργο Τσαρμπόπουλο, δέχθηκε στο γραφείο του στην Ρόδο  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σήμερα Πέμπτη, με αντικείμενο το οξύ πρόβλημα του μεταναστευτικού. 

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ακόμη η κ. Βασιλική Πρασίνου, ειδική συνεργάτιδα της Αναπληρώτριας Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου  και η κ. Αριάδνη Σπανάκη, νομική εκπρόσωπος στα Δωδεκάνησα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Στην διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών και κυρίως η Κως και η Σύμη, όπου αυτήν την περίοδο έχουν δεχθεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και παράτυπων μεταναστών.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη στελέχωσης το ταχύτερο δυνατόν της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος στο Νότιο Αιγαίο, εξασφάλισης υλικοτεχνικών υποδομών στα νησιά, όπως και την ανάγκη, με πρωτοβουλία κυβερνητικών φορέων να αξιοποιηθούν κρατικά ακίνητα για τις δομές προσωρινής κράτησης. Ο κ. Χατζημάρκος προχώρησε ακόμη πιο πέρα, προτείνοντας και προτάσσοντας την ενεργοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 235/2007 για τους συνοριοφύλακες, προκειμένου να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν οι χώροι υποδοχής.

Σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε: «Η δική μας συνδρομή, οποτεδήποτε ζητήθηκε, δόθηκε. Είμαστε από τις ελάχιστες περιφέρειες που έχουμε συνδράμει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό με ένα τρόπο εξαιρετικό και οικονομικά αλλά πρωτίστως πολιτικά. Τουλάχιστον σε κεντρικό επίπεδο αυτό αναγνωρίζεται. Δυστυχώς δεν μπορούμε να προσφέρουμε τίποτα παραπάνω, διότι δεν έχουμε την αρμοδιότητα, ούτε μας δίδεται νομοθετική δυνατότητα γι αυτό. Οποτεδήποτε το θεσμικό περιβάλλον μας το επιτρέψει, θα δώσουμε και παραπάνω βοήθεια, χωρίς να σταθούμε ούτε σε πικρίες, ούτε σε αχαρακτήριστες συμπεριφορές τις οποίες βλέπουμε ακόμη και στο μεταναστευτικό. Σε τοπικό επίπεδο δυστυχώς έχουμε ακόμη τα φαντάσματα του παρελθόντος, με τον απίστευτο λαϊκισμό. Κάποιοι ζητούν την βοήθειά μας αλλά δεν έχουν την ικανότητα να διαχειριστούν την βοήθεια αυτή και την ανικανότητά τους προσπαθούν να την “φορτώσουν” σε άλλους» κατέληξε.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!