Θετική η γνωμοδότηση του ΣΑΣ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ρόδου – Καρπάθου

Πράσινο φως έδωσε στο πάγιο αίτημα της Δημοτικής  Αρχής Καρπάθου το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών  Συγκοινωνιών  (Σ. Α. Σ.) με την αρ. 3/2015 γνωμοδότηση του, σύμφωνα με την οποία προτάθηκε-πέραν των υφιστάμενων δρομολογίων-και η εκτέλεση ενός δρομολογίου κάθε εβδομάδα, όλο τον χρόνο, από Ρόδο για Κάρπαθο  με πλοίο που αναχωρεί  από τον Πειραιά. 

Στο υπόμνημα-αίτηση που κατέθεσε ο  Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Ανδρ. Λάμπρος στην πρόσφατη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. (29/05)  μεταφέροντας το πολύχρονο αίτημα  κατοίκων και φορέων του νησιού, υπογράμμισε  την σημαντικότητα του εν λόγω δρομολογίου:  «Εμμένουμε στην πρόταση της επέκτασης δρομολογίου από Ρόδο προς Κάρπαθο με πλοίο προερχόμενο από Πειραιά… Το δρομολόγιο αυτό, ως επέκταση των δρομολογίων Πειραιά – Δωδεκάνησα, μας προσφέρει νέες συνδέσεις με τις Κυκλάδες (Σύρος, έδρα της Περιφέρειας) καθώς και με την Λέρο, Πάτμο και Κω...»

Η γνωμοδότηση  του Σ.Α.Σ.  αναμφισβήτητα αποτελεί  μία  θετική εξέλιξη «αλλά έχουμε ακόμη  δρόμο μέχρι την πραγματοποίηση του δρομολογίου.» δηλώνει ο Δήμαρχος Καρπάθου. «Το ΣΑΣ είναι συμβουλευτικό όργανο και η τελική έκβαση του αιτήματος θα κριθεί από την   απόφαση του   Υπουργού  Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, ο  οποίος πιστεύω ότι  δεν έχει καμία αντίρρηση.»

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Δήμαρχος Καρπάθου εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Έπαρχο Καρπάθου – Κάσου  κ. Γιάννη Μηνατσή, τον   Βουλευτή της ΝΔ κ. Μάνο Κόνσολα  για τη συμβολή  τους   και ιδιαίτερα  στον Βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Δημήτρη Γάκη  για την υποστήριξη  του  στο αίτημα  και την  παρουσία του στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών .            

  

Από το Γραφείο Τύπου  του Δήμου  Καρπάθου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!