Ν. Σαντορινιός: Κατάθεση επίκαιρης ερώτησης για τιμολόγηση ηλεκτρικού ρεύματος μονάδων αφαλάτωσης

Στις 2/6/2015 ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την υψηλή τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος για τις μονάδες αφαλάτωσης. 

Το επίκαιρο αυτό ζήτημα λόγω και της επερχόμενης καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, είναι ζωτικής σημασίας και αφορά πρωτίστως στα μικρά και άνυδρα νησιά, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας και προσπαθούν να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους μέσω της λειτουργίας μονάδων αφαλάτωσης για την παραγωγή πόσιμου νερού.

Δυστυχώς, όπως σημειώνεται στην ερώτηση, έως σήμερα με την πολιτική της, η ΔΕΗ δεν εντάσσει την παραγωγική διαδικασία της αφαλάτωσης στο βιομηχανικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος, αρνούμενη να κατατάξει τις αφαλατώσεις στην κατηγορία τιμολογίου «βιομηχανικής χρήσης», με συνέπεια το κόστος για την υδροδότηση των νησιών να συνεχίζει να παραμένει ιδιαίτερα υψηλό.

Για τα παραπάνω ο Βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας των μονάδων αφαλάτωσης, το όποιο επιβαρύνει σημαντικά τους κατοίκους των νησιών, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη την κείμενη νομοθεσία από την οποία προκύπτει σαφώς ότι η παραγωγή πόσιμου νερού από μονάδες αφαλάτωσης αποτελεί βιομηχανική-βιοτεχνική δραστηριότητα.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!