Περιφερειακό Φυτώριο Ν. Αιγαίου: «Η Γη είναι στα χέρια μας» !!

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Η μεγάλη γιορτή του Περιφερειακού Φυτωρίου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Με Παιδικές φωνές, χρώματα και αρώματα γέμισε σήμερα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από μαθητές των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων που ήρθαν να γιορτάσουν  την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος  στην μεγάλη εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Περιφερειακό Φυτώριο Ν. Αιγαίου, το τμήμα Περιβάλλοντος, το τμήμα Δια βίου Μάθησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου! 

Η μοναδική  πρωτοβουλία του Περιφερειακού Φυτωρίου να  ευαισθητοποιήσει  το κοινό για την προστασία του περιβάλλοντος τόσο μέσα από τις ομιλίες των ειδικών του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΠΝΑΙ και του Επόπτη του Φυτωρίου κ. Νϊκου Ρένεση όσο και μέσω ενημερωτικού εντύπου, βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό το οποίο αγκάλιασε για ακόμη μία φορά τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν στο επίκεντρό τους τα περιβαλλοντικά θέματα.  

Με χαμόγελα και ενθουσιασμό οι μικροί μαθητές αλλά και πλήθος κόσμου δοκίμασαν  φυσικούς χυμούς και γλυκά που δημιούργησε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου., πήραν το δικό τους γλαστράκι για να στολίσουν την τάξη και το σπίτι τους και έμαθαν πως η «Γη είναι στα χέρια τους» και πως πρέπει να την αγαπούν και να την προστατεύουν.

Κατά τη διάρκεια της 3ωρης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας μπροστά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Πρόεδρος τοου Περιφερειακού Φυτωρίου κ. Μιχάλης Μπαριανάκης αφού μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πρόσθεσε «Το Περιβάλλον, το φυσικό μας «σπίτι» είναι στα χέρια μας. Με αγάπη, σεβασμό και φροντίδα μπορούμε και οφείλουμε να το προστατεύσουμε. Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η απαρχή μιας σειράς δράσεων του Περιφερειακού Φυτωρίου  Νοτίου Αιγαίου οι οποίες θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα σε όλη την επικράτεια της περιφέρειάς μας. Ξεκινώντας από τα σχολεία μας σε συνεργασία με το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της ΠΝΑΙ και τον κ. Άγγελο Ανανία αλλά και το ευρύτερο κοινό, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος της ΠΝΑΙ και τον Αντιπεριφερειάρχη κ Γιάννη Φλεβάρη στόχος μας να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες για το πώς όλοι μας αλλάζοντας μικρά καθημερινά πράγματα θα καταφέρουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα ασφαλές «σπίτι». Τέλος ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων κ. Νίκο Χριστοφόρου για την πολύτιμη βοήθεια της Λέσχης η οποία σταθερά βρίσκεται δίπλα σε όλες τις δράσεις μας.»

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης και Γιάννης Φλεβάρης, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. κ. Άγγελος Ανανίας, Χρήστος Μπάρδος, Χαρούλα Γιασηράνη και Χρήστος Ευστρατίου.

Χορηγός επικοινωνία της μεγάλης γιορτής για το Περιβάλλον ήταν το ραδιόφωνο Λυχνάρι. 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!