Δήμος Καλυμνίων για την λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Ψερίμου

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,  Σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών μας, στις οποίες σας εκθέσαμε τα πιεστικά ζητήματα που υφίστανται, σχετικά με την υπο- στελέχωση και τη λειτουργία των ιατρείων και εργαστηρίων του Νοσοκομείου Καλύμνου, επανερχόμαστε με ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό και κρίσιμο θέμα.

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στο θέμα της λειτουργίας του Περιφερειακού ιατρείου Ψερίμου. Η Ψέριμος είναι μια νησίδα στην διοικητική επικράτεια του δήμου της Καλύμνου, με –λιγοστό- πληθυσμό που κατοικεί –ωστόσο- μόνιμα στο νησί, καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Λόγω δε του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και των παραλιών που διαθέτει, η Ψέριμος γίνεται πόλος έλξης πολλών τουριστικών σκαφών αλλά και μεμονωμένων επισκεπτών, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός της να φθάνει το καλοκαίρι ακόμα και τους 1.000 επισκέπτες ημερησίως.

Όπως αντιλαμβάνεσθε, είναι ιδιαίτερα αυξημένες οι ανάγκες ιατρικής κάλυψης του νησιού, γεγονός όμως που δυστυχώς δεν συμβαίνει λόγω της μη στελέχωσης του ήδη υπάρχοντος σύγχρονου και έτοιμου προς χρήση  Περιφερειακού ιατρείου.

Έχοντας λοιπόν υπ΄ όψιν το -υπό ψήφιση- Νομοσχέδιο, με το οποίο θα δίνεται η δυνατότητα σε στρατεύσιμους γιατρούς να κάνουν το αγροτικό τους καθώς υπηρετούν, σας παρακαλούμε να συμπεριλάβετε και το νησί της Ψερίμου στο σχεδιασμό σας αυτό, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Παρακαλούμε επίσης να λάβετε υπ όψιν, την ευαίσθητη γεωπολιτική θέση του ακριτικού μας αυτού νησιού (πλησίον της νησίδας ΙΜΙΑ), του οποίου τους κατοίκους επιβάλλεται να ενισχύσουμε έμπρακτα παρέχοντας κίνητρα και συνθήκες κατάλληλες, ώστε  να ενισχυθεί η παρουσία τους σε αυτό και να αποφευχθεί η ερημοποίησή του.

Επικαλούμαστε την ευαισθησία σας στα θέματα που αφορούν την υγεία, ιδιαιτέρως σε μια ευαίσθητη και ειδική υγειονομική περιφέρεια όπως είναι η δική μας, με όλα τα γνωστά ζητήματα που ανακύπτουν από τη νησιωτικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Προσβλέποντας στη θετική σας ανταπόκριση,

                                                       

                                                       Με εκτίμηση

                                                         Ιωάννης Αντ. Γαλουζής

       

                                                         Δήμαρχος  Καλυμνίων


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!