Στη Κάλυμνο ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Γκρίνουιτς για το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020».

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας, με τίτλο «Ορίζοντας 2020», βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο νησί μας, ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Γκρίνουιτς της Αγγλίας, με επικεφαλής τον κο Διον. Δουρούμη.

Το πρόγραμμα αυτό, είναι το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας, με σχεδόν 80 δις ευρώ χρηματοδότηση και διάρκεια 7 χρόνια. Στόχος του είναι να προάγει την καινοτομία, διασφαλίζοντας την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης. Στο πρόγραμμα δύνανται να συμμετάσχουν επιχειρήσεις και οργανισμοί, ενώ οι προτάσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται απευθείας στις Βρυξέλλες και τα έργα είναι πλήρως χρηματοδοτούμενα.
Κατόπιν των σχετικών πρώτων επαφών, εκ μέρους του Δήμου μας με τα μέλη της συγκεκριμένης ερευνητικής ομάδας, προέκυψε ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία σε τομείς όπως:
• Φράγματα/λιμνοδεξαμενές και αξιοποίηση των υδάτινων πόρων (π.χ. βρόχινο νερό)
• Θέματα υγείας και καινοτομία
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί μας, τα μέλη της ομάδας, θα διερευνήσουν από κοινού με τη δημοτική αρχή, σχετικά έργα και δράσεις, τα οποία μπορούν να υποβληθούν για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Ορίζοντας 2020.
Η ερευνητική ομάδα, θα παρουσιάσει τη γενικότερη φιλοσοφία και τους σκοπούς του προγράμματος, στο δημοτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί απόψε Δευτέρα 15/6/2015.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!