Γ. Χατζημάρκος: «Και ηθικά πτωχευμένοι, όχι μόνο οικονομικά»

X«Προώθηση της  δικαιοσύνης»  η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, σύμφωνα με την πρόταση  της ελληνικής κυβέρνησης  στους δανειστές.

«As part of efforts to promote fairness, the reform will eliminate discounts including on islands, and streamline exemptions»

 

Σχετικά με το  κείμενο των προτάσεων και των μέτρων που η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε στους δανειστές και ειδικότερα,  με  το  ανωτέρω σημείο όπου γίνεται αναφορά στο ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών του Αιγαίου,  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

«Το ανωτέρω κείμενο αποτελεί κραυγαλέα απόδειξη της ηθικής κατάπτωσης του πολιτικού συστήματος, που υπερβαίνει και αυτήν ακόμη την οικονομική χρεοκοπία.

Το κείμενο αυτό που επικαλείται το επιχείρημα της ανάγκης  προώθησης  της  δικαιοσύνης(!) για να αιτιολογήσει την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, συνιστά συνειδητή πράξη εξόντωσης του νησιωτικού χώρου, που όμοιά της δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.

Επιβεβαιώνει ότι εξίσου συνειδητή ήταν και η εκστρατεία στοχοποίησης,  κατασυκοφάντησης και λοιδωρίας   που υφίστανται το τελευταίο διάστημα τα νησιά του Αιγαίου, προφανώς για να στρωθεί  το χαλί αυτής της κατάπτυστης πρότασης που υποβλήθηκε στους δανειστές.

Αποδεικνύει ότι το πρόβλημα του ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι καν οικονομικό, αλλά αποτελεί τον καθρέφτη των συμπλεγμάτων  και της εξυπηρέτησης εκλογικών σκοπιμοτήτων όλων εκείνων των πολιτικών παραγόντων που ενώ δημόσια δεσμεύονταν δήθεν περί κόκκινων γραμμών,  παρασκηνιακά απεργάζονταν τον ξαφνικό θάνατο των νησιών μέσα από μια δέσμη στοχευμένων  δημοσιονομικών μέτρων.

Αποδεικνύει ότι  οι σημερινοί κυβερνώντες,  κρατούν τα σκήπτρα του ψεύδους, της υποκρισίας και του εμπαιγμού των νησιωτών, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Κρατούν επίσης κλειστά τα μάτια και τα αυτιά τους στα προβλήματα της νησιωτικότητας, την οποία ποτέ δεν κατανόησαν, κατά συνέπεια, ουδέποτε υπερασπίστηκαν και με χαρακτηριστική ευκολία ξεπούλησαν.

Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για τους νησιώτες, αλλά ακόμη δυσκολότερη θα είναι για εκείνους που οδηγούν το Αιγαίο στον μαρασμό και την εξόντωση».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!