Πρωτοβουλία για την τεκμηριωμένη ενημέρωση του Κοινοβουλίου πάνω στην ευρωπαϊκή εμπειρία σε θέματα Φ.Π.Α. σε νησιωτικές περιοχές

«Συνεργασία του Δημήτρη Γάκη με το Συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, καθηγητή Π. Λιαργκόβα, για την ευρωπαϊκή εμπειρία στην έμμεση φορολογία στις νησιωτικές περιοχές»

Πρωτοβουλία για την τεκμηριωμένη ενημέρωση του Κοινοβουλίου πάνω στην ευρωπαϊκή εμπειρία σε θέματα Φ.Π.Α. σε νησιωτικές περιοχές, ανέλαβε ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής, Δημήτρης Γάκης.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, έχει επανειλημμένα αναφερθεί στα θέματα που αφορούν στις αναπτυξιακές προκλήσεις της νησιωτικής χώρας, τόσο στο πλαίσιο του Κοινοβουλίου, όσο και στο δημόσιο διάλογο φορέων και κυβέρνησης, με συγκεκριμένες προτάσεις για θέματα ειδικών οικονομικών ρυθμίσεων που λαμβάνουν υπόψη τις γεωγραφικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητες της νησιωτικής χώρας.

Στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών αρμοδιοτήτων του, ο Δημήτρης Γάκης, είχε συνάντηση εργασίας με το Συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, καθηγητή Παναγιώτη Λιαργκόβα (17.06.2015), στο πλαίσιο της οποίας αποφασίστηκε η εκπόνηση από το Γραφείο ειδικής έκθεσης με αντικείμενο τη «Συγκριτική μελέτη για την έμμεση φορολογία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ειδική περίπτωση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. σε νησιωτικές περιοχές».  

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, η συνεργασία αυτή θα προσφέρει την αναγκαία επιστημονική γνώση και την ευρωπαϊκή εμπειρία πάνω στο επίκαιρο αυτό ζήτημα για τη νησιωτική χώρα, υποβοηθώντας το έργο των αρμοδίων Επιτροπών και δίνοντας μια αξιόπιστη κοινή «πλατφόρμα» δεδομένων και γνώσης για τη συζήτηση που διεξάγεται πάνω σε οικονομικά και αναπτυξιακά ζητήματα στην ελληνική νησιωτική περιφέρεια. Η διαφάνεια και η γνώση των κανόνων που ισχύουν, είναι το κλειδί για την σωστή ανάλυση και τον επιδιωκόμενο στόχο, τη νησιωτική ανάπτυξη.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!