Σχιζοφρένεια! Νέα πρόταση για μνημόνιο στην...παράταση

«Βέρτιγκο» προκαλούν στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης ,ελάχιστες ώρες πριν εκπνεύσει το υφιστάμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα στήριξης και πριν η Ελλάδα εισέλθει σε καθεστώς χώρας υπό χρεοκοπία.  

Αργά το απόγευμα της Τρίτης το Μέγαρο Μαξίμου ενημέρωσε επισήμως με δελτίο τύπου ότι ζήτησε παράταση του υφιστάμενου προγράμματος και να δοθεί χρόνος να συζητηθεί η νέα πρόταση της να λάβει μέσω ESM διετές δάνειο - μνημόνιο το ονόμασα οι αποδέκτες της πρότασης - ύψους περίπου 30 δις ως το 2017.

Η κίνηση της Αθήνας εκλαμβάνεται και στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο ως τακτικισμός ο οποίος στοχεύει να δώσει εικόνα συνέχισης των διαπραγματεύσεων μη ρήξης με την Ευρώπη ενόψει της ζωτικής επιλογής που έχουν μπροστά τους οι έλληνες στο δημοψήφισμα της Κυριακής

Επιμένει το Μαξίμου: Η απόφαση για δημοψήφισμα δεν αποτελεί το τέλος

Στη διαμόρφωση αυτής της εκτίμησης στους εταίρους συντελεί και το επίσημο δελτίο τύπου του Μαξίμου όπου αναφέρει επί λέξει : «Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά η συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό.Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης

Και καταλήγει : Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής.»

Βρυξέλλες: Αποδεχθείτε την πρόταση και πείτε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα

Αξιωματούχοι της Κομισιόν επαναλάμβαναν, μετά την κίνηση Τσίπρα πως η μοναδική ένδειξη θετικής ανταπόκρισης εκ μέρους της θα ήταν: η αποδοχή της τελευταίας πρότασης των Θεσμών και η δημόσια κυβερνητική στήριξη του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Αυτά ακριβώς που ζήτησε ο Ζαν Κλον Γιούνκερ από τον Αλέξη Τσίπρα στην τελευταία τους τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Δευτέρας

Βερολίνο: Δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε ως το δημοψήφισμα

Ενώ ο Ντάισελμπλουμ ανακοίνωνε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup στις 20:00 ,το Βερολίνο ,με δηλώσεις Μέρκελ, Γκάμπριελ και Σόιμπλε έλεγαν πως δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουν με Ελλάδα πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής και φυσικά δεν τίθεται θέμα τρίτου πακέτου.

Διαβάστε εδώ

Αυτό προϋποθέτει νέο μνημόνιο η απάντηση στο ελληνικό αίτημα

Για να υλοποιηθεί η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να υπογραφεί νέο διετές μνημόνιο απαντά η πλευρά των δανειστών. 'Οπως διευκρινίζεται:«Ο ESM έχει κανόνες και η χρηματική βοήθεια που δίνει είναι υπό όρους, άρα απαιτείται νέο μνημόνιο και καινούρια μέτρα».

Η Ελλάδα ζήτησε νέο δάνειο σχεδόν 30 δισ μέχρι το 2017

Στη νέα πρότασή της η οποία κατατέθηκε στον επικεφαλής του ESM Κλ. Ρέγκλινγκ και τον επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ζητεί ένα διετές δάνειο που θα της καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες στο εσωτερικό και το εξωτερικό ως το 2017.

Το κείμενο της επιστολής

Προς τον εκπρόσωπο του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM

και τον Πρόεδρο του Eurogroup
κύριο Ντάισεμπλουμ

Αγαπητέ εκπρόσωπε και κύριε Πρόεδρε

Για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας (στο εξής "Δημοκρατίας ή "Ελλάδα) με το παρόν σας υποβάλλουμε το αίτημά μας για την στήριξη της σταθερότητας με όπως αυτή περιγράφεται στα άρθρα 12 και 16 της συνθήκης του ESM.

Όπως γνωρίζετε, η Δημοκρατία μας αντιμετωπίζει επείγοντα και πιεστικά χρηματοπιστωτικά προβλήματα για το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και για ολόκληρο το 2016 δεδομένου ότι:

Δεν υπήρξαν καταβολές από το Δεύτερο Πρόγραμμα (στο εξής "Πρόγραμμα") από τον Ιούλιο του 2014
Η Δημοκρατία μας δεν έχει πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές υπό την έννοια του άρθρου 1 του Οδηγού περί Δανείων (στο εξής Οδηγίες) από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (στο εξής ESM)
Το Πρόγραμμά μας λήγει στις 30 Ιουνίου 2015 και το αίτημά μας για επέκταση του και επιπλέον διαπραγματεύσεις δεν έγινε αποδεκτό, και
Ο μηχανισμός επείγουσας παροχής ρευστότητας (ELA) δεν έχει επεκταθεί από την ΕΚΤ και οπότε έχουν αναγκαστικά επιβληθεί Περιορισμοί Κεφαλαίων στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα προκειμένου να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη.
Δεδομένων των προαναφερθέντων και δεδομένου ότι σήμερα, 30 Ιουνίου 2015, είναι η καταληκτική προθεσμία που έθεσε το κοινό ανακοινωθέν στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015 προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, Η Ελλάδα αιτείται χρηματοπιστωτική βοήθεια για την σταθερότητα από τον ESM στη μορφή διετούς Δανείου ("Δάνειο") εφόσον όλες οι συνθήκες που περιλαμβάνονται στο Άρθρο 13 της συνθήκης του ESM και στο άρθρο 2 των Οδηγιών καλύπτονται. Το Δάνειο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για να καλυφθεί η εξυπηρέτηση των ελληνικών χρεών στο εξωτερικό και τις υποχρεώσεις κάλυψης χρέους στο εσωτερικό της χώρας.

Σε συνδυασμό με το Δάνειο, η Ελλάδα αιτείται από τον EFSF την αναδιάρθρωση του χρέους και την αναμόρφωση (σ.μ. επιμήκυνση) στο πνεύμα των προτάσεων που θα γίνουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το ελληνικό χρέος θα καταστεί εξυπηρετήσιμο και βιώσιμο μακροπρόθεσμα μέχρι το τέλος της περιόδου του Δανείου ή και νωρίτερα, η Ελλάδα στοχεύει να επανακτήσει πρόσβαση στις Διεθνείς Χρηματοπιστωτικές Αγορές για να καλύψει τις μελλοντικές χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Μέχρι να συμφωνηθεί αυτό το Δάνειο και να τεθεί σε λειτουργία η Ελλάδα αιτείται την παράταση του τρέχοντος προγράμματος από το Eurogroup για μια σύντομη περίοδο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα κηρυχθεί τεχνική στάση πληρωμών.

Η Ελλάδα είναι πλήρως αφοσιωμένη στο να εξυπηρετήσει το εξωτερικό της δημόσιο χρέος με τρόπο που εξασφαλίζει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την κοινωνική συνοχή.

Στη διάθεσή σας,

Αλέξης Τσίπρα

πηγή: http://www.thetoc.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!