Too little too late: Απορρίπτουν τη νέα πρόταση Τσίπρα

Η επιστολή Τσίπρα που εστάλη χθες βράδυ περιλαμβάνει στοιχεία που δύσκολα δέχονται οι δανειστές. Το δεύτερο πρόγραμμα τελείωσε λέει ο Σόιμπλε.

Απορριπτικές είναι απ ότι φαίνεται οι προθέσεις των ευρωπαίων εταίρων μας για τη νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά, πριν από λίγο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι «το δεύτερο ελληνικό πρόγραμμα έχει τελειώσει, η ελληνική κυβέρνηση δεν φρόντισε να είναι σαφής η επιστολή που έστειλε».

Αρνητικές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις και από αξιωματούχους των Βρυξελλών.  Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το Reuters η επιστολή Τσίπρα περιλαμβάνει στοιχεία που δύσκολα θα δεχθούν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.  

"Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για να συζητήσουμε οποιαδήποτε σοβαρά μέτρα. Η Ελλάδα πρέπει καταρχήν να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θέλει και μετά, κάτω από τις πολύ επιβαρυντικές προϋποθέσεις, πρέπει να συνομιλήσουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, είμαστε σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη κατάσταση, εξαιτίας μιας όχι πλέον κατανοητής συμπεριφοράς της Ελλάδας", επεσήμανε φανερά εκνευρισμένος ο Β. Σόιμπλε, σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο. 

Απέρριψε τη νέα επιστολή του Αλ. Τσίπρα ως ασαφή και τόνισε ότι η τελευταία προσφορά των πιστωτών που τίθεται σε δημοψήφισμα "δεν είναι πλέον υπαρκτή", καθώς το δεύτερο πρόγραμμα έχει τελειώσει. Είπε ακόμη πως έχουμε μια εντελώς νέα κατάσταση, καθώς η Ελλάδα δεν πλήρωσε τη δόση στο ΔΝΤ και βάσει των κανόνων του Ταμείου βρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας (default). 

"Δεν κάνουν καμία χάρη στους πολίτες τους, τους οποίους λυπάμαι, όταν τους παρουσιάζουν διαρκώς λάθος πράγματα. Δεν υπάρχει κανένας εκτός Ελλάδας που να έχει κατανόηση για την τακτική καθυστερήσεων της ελληνικής κυβέρνησης", σημείωσε. 

Στο μεταξύ, "υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες» ανέφερε αξιωματούχος της ευρωζώνης. «Η επιστολή αναφέρει, για παράδειγμα, μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας από το φθινόπωρο. Είναι μόνο μια πρόταση, τίποτα παραπάνω». «Δεν πιστεύω ότι το Eurogroup πια δίνει πίστη σε αυτές τις υποσχέσεις έτσι απλά.Παρεμπιπτώντως, ζητούν την παράταση του προγράμματος, που έχει ήδη λήξει» πρόσθεσε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Τι λέει η επιστολή

Οι FT αποκάλυψαν την επιστολή που έστειλε χθες βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας και με την οποία δέχεται όλες τις προϋποθέσεις που έθεσαν οι πιστωτές και ήταν στο τραπέζι αυτό το Σαββατοκύριακο με ελάχιστες αλλαγές. 

Η επιστολή δύο σελίδων, εστάλη στους προϊσταμένους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τηςΕυρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναλύει το αίτημα-έκπληξη της Τρίτης για την επέκταση του προγράμματος διάσωσης και για ένα νέο τρίτο πρόγραμμα 29,1 δισ. ευρώ, γράφει ο Πίτερ Σπίγκελ.

Η επιστολή του κ. Τσίπρα λέει ότι Αθήνα θα αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις του ΦΠΑ με μία αλλαγή: να διατηρηθεί η ειδική 30% έκπτωση στα ελληνικά νησιά, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.
Στο επίμαχο θέμα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, ο κ. Τσίπρας ζητά οι αλλαγές για την ηλικία συνταξιοδότησης στα 67 από το 2022 να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, και όχι αμέσως. Ζητά, επίσης το ΕΚΑΣ να καταργηθεί σταδιακά και πιο αργά από ότι ζητούσαν οι πιστωτές (Δεκέμβριος 2019).

πηγή: thetoc.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!