Αλ. Τσίπρας: Ιστορική νίκη του ελληνικού λαού για βιώσιμη συμφωνία

«Εχω πλήρη συνείδηση ότι η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη» - Να συνεχίσουμε  τις αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις με κατανομή των βαρών - Το χρέος μπαίνει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μετά και από την έκθεση του ΔΝΤ, είπε ο πρωθυπουργός .

Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός το βράδυ της Κυριακής, σε δηλώσεις του λίγες ώρες έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος και την επικράτηση του «όχι».

 Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως το δημοψήφισμα της Κυριακής αποτελεί μια μεγάλη νίκη και μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία, τονίζοντας ότι ο λαός απέδειξε ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έστειλε ένα μήνυμα ενότητας προς του πολίτες υπογραμμίζοντας πως ό,τι και αν επέλεξε ο καθένας στην κάλπη, «από τώρα και στο εξής είμαστε όλοι ένα».

«Από τώρα και στο εξής είμαστε όλοι ένα. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι γνωρίζει πως η εντολή που του έδωσε σήμερα ο λαός δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη.

Μάλιστα, ανακοίνωσε πως θα ζητήσει το πρωί της Δευτέρας τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, τονίζοντας πως «χρειαζόμαστε ενότητα και ομοψυχία».

«Σήμερα κάνατε μια πολύ γενναία επιλογή, ωστόσο, έχω πλήρης συνείδηση ότι η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη και θα την υπηρετήσω χωρίς χρονοτριβή», ανέφερε, σημειώνοντας πως από αύριο η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευση με κύριο μέλημα την αποκατάσταση της τραπεζικής σταθερότητας.

Σε αυτό το σημείο ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η ΕΚΤ κατανοεί πλήρως όχι μόνο την γενική οικονομική κατάσταση, αλλά και την ανθρωπιστική, ενώ μεταξύ άλλων είπε ότι αυτή τη φορά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους θα βρίσκεται και το θέμα του χρέους.

Άλλωστε, πρόσθεσε, το ΔΝΤ επιβεβαίωσε τις θέσεις της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Όσον αφορά στο δημοψήφισμα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως ο ελληνικός λαός απάντησε στο σωστό ερώτημα, σημειώνοντας ότι αυτό δεν ήταν το αν η Ελλάδα θα φύγει ή όχι από το ευρώ.

«Αυτή την ώρα ο τόπος χρειάζεται περισσότερα από ποτέ ενότητα και συνοχή», είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως γιορτάζουμε μια νίκη της δημοκρατίας και εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

πηγή: www.protothema.gr & www.avgi.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!