Βαρουφάκης: Προτιμώ να είμαι βουλευτής και να με λένε Γιάνη

Για ακόμη μία φορά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έγινε πόλος έλξης αλλά και ερωτήσεων κατά τη σημερινή παρουσία του στο καφενείο της Βουλής, όπου «μάλωσε» τρυφερά τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες που τον προσφώνησαν «υπουργό», λέγοντας τους χαρακτηριστικά: «Προτιμώ να είμαι βουλευτής και να με λένε Γιάνη».

Λίγες μόλις ημέρες μετά και την παραίτησή του, ο Γ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας ότι «ελέγχει απόλυτα την πλειοψηφία του Εurogroup εκτός από τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας», ενώ επισήμανε πως είναι «ο μόνος υπουργός της ευρωζώνης με συντεταγμένη σκέψη και συγκεκριμένο πλάνο».

«Ο κ. Σόιμπλε έχει 'μετρημένο' πλάνο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ κι αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να το πετύχει», τόνισε ο ίδιος.

Εκτός αυτών, ο ίδιος εκτίμησε ότι η «αποβολή» του από το κυβερνητικό σχήμα έγινε μετά τις επίμονες πιέσεις που άσκησε τόσο ο κ. Σόιμπλε όσο και άλλοι ομόλογοί του της ευρωζώνης αλλά και από το εσωτερικό.

Ερωτηθείς, εξάλλου, εάν «βλέπει» συμφωνία Ελλάδας-θεσμών μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, ο Γ. Βαρουφάκης είπε: «Θα ήθελα να υπάρξει συμφωνία αρκεί να είναι συμφωνία λύση. Για την ώρα δεν μπορούμε να προδικάσουμε κανένα αποτέλεσμα».

Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον πρώην υπουργό να κάνει ένα σχόλιο για τον αντικαταστάτη του, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Καταλαβαίνω τον Τσακαλώτο. Είναι φίλος μου. Η συμπαράσταση μου στον υπουργό είναι σιωπηλή και ενεργή.  Είμαι πίσω του και τον νιώθω».

Κληθείς να σχολιάσει το πρόσφατο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είπε ότι ήταν «επικό και μεγαλειώδες» αν και απέφυγε να απαντήσει αν οι πολίτες «ψήφισαν όχι για να υλοποιηθεί το ναι».

Τέλος, αναφορικά με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο ευρωκοινοβούλιο είπε: «Δεν έχω την καλύτερη άποψη για το Ευρωκοινοβούλιο. Δεν είναι Κοινοβούλιο. Ένα σώμα που δεν νομοθετεί δεν είναι Κοινοβούλιο. Είναι μη κοινοβούλιο».

πηγή: http://tvxs.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!