Νεκτάριος Σαντορινιός: «Δεν έχουμε δικαίωμα να υποστείλουμε τη σημαία της κυβέρνησης της Αριστεράς»

Τις κρίσιμες αυτές μέρες που ζούμε φαίνεται πως μόνο η συνείδησή και οι αρχές ενός ανθρώπου μπορούν να δείξουν το δρόμο για να κάνει μια επιλογή ιστορικής και εθνικής σημασίας.

Οι δικές μου αρχές εδράζονται στην ειλικρίνεια, στη συλλογικότητα, στους κοινωνικούς αγώνες και σε εκείνες τις σελίδες της Ιστορίας που η Αριστερά πήρε τις πιο δύσκολες αποφάσεις νιώθοντας το βάρος της εθνικής της ευθύνης.

Έχουμε φτάσει πια στο σημείο εκείνο που όλοι και όλες μας, σε όποια θέση και αν είμαστε, πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά, με το χέρι στην καρδιά και με καθαρό μυαλό ώστε να αποφασίσουμε με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που πέφτει στους ώμους μας.

Αυτούς τους τελευταίους 6 μήνες δώσαμε πολλές μικρές αλλά και μεγάλες μάχες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, απ’ όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, είχε μια ζωντανή και αμφίδρομη σχέση με τον λαό. Γιατί, όπως είχε πει και ο Πρωθυπουργός, σε αυτόν τον λαό μόνο λογοδοτούμε, από αυτόν παίρνουμε την εντολή και σε αυτόν επιστρέφουμε.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή συγκινηθήκαμε, νιώσαμε εθνικά υπερήφανοι ξανά, βγήκαμε στους δρόμους για να στηρίξουμε την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Αριστεράς, αναθεματίσαμε τα τελεσίγραφα και φωνάξαμε τόσο δυνατά ενάντια στην λιτότητα και την υποτέλεια που τραντάχτηκε ο πλανήτης.

Η σθεναρή στάση της κυβέρνησης και η διαπραγμάτευση μέχρις εσχάτων του πρωθυπουργού δημιούργησε ρήγματα στην ηγεμονική νεοφιλελεύθερη αντίληψη της ευρωζώνης. Ανέδειξε τα αδιέξοδα των μνημονίων και έριξε το σπόρο της αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής ακόμη και μέσα στην καρδιά της Ευρώπης, διεκδικώντας το δίκιο ενός λαού απέναντι στους πιο συντηρητικούς της κύκλους.

Σίγουρα οι δυνάμεις που θέλουν να συνεχίσουν να επιβάλουν τη λιτότητα και την ύφεση στην Ευρώπη νίκησαν στην μάχη της περασμένης Κυριακής.

Όμως η νίκη αυτή ήταν πύρρειος και σύντομα θα αναδειχθούν τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής. Οι λαοί της Ευρώπης και κυρίως του Ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και οι κυβερνήσεις τους, είδαν σε πραγματικές συνθήκες το μέλλον που τους επιφυλάσσεται αν δεν αντιδράσουν. Ήδη η αμφισβήτηση για αυτές τις καταστροφικές πολιτικές ριζώνει και πολύ σύντομα θα εκφραστεί πιο δυναμικά.

Δυστυχώς ήταν η μοίρα της Ελλάδας να είναι αυτή η χώρα που πρώτη θα γινόταν το πειραματόζωο της Ευρώπης για να έρθουν οι πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές να την αλώσουν.

Χάσαμε μια μάχη, δε χάσαμε τον πόλεμο. Θα συνεχίσουμε σε πείσμα όλων αυτών που ακόμα και τώρα ονειρεύονται παρενθέσεις και πραξικοπήματα, να αγωνιζόμαστε. Δεν θα λυγίσουμε στην πρώτη δυσκολία, δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Δεν έχουμε δικαίωμα να υποστείλουμε τη σημαία της κυβέρνησης της αριστεράς.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει σοκαριστεί από το αποτέλεσμα της απόφασης της συνόδου κορυφής. Η έκφραση «Αυτό είναι πραξικόπημα» είναι η πιο διαδεδομένη φράση σε όλη την υφήλιο. Η Ευρώπη και η ευρωζώνη μετά από το πρωί της Δευτέρας δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια.

Θα μπορούσανα καταψηφίσω τη ρύθμιση που αφορά το ΦΠΑ στα νησιά, θα μπορούσα να προσπαθήσω να γίνω λαϊκός ήρωας κάνοντας τη δική μουεπανάσταση. Όμως αυτό θα ήταν υπεκφυγή και ταυτόχρονα άρνηση της πραγματικότητας.

Δεν έχω κανένα δικαίωμα και καμία εντολή από τον Ελληνικό λαό να οδηγήσω τις τράπεζες στην κατάρρευση και την χώρα σε άτακτη χρεοκοπία. Γιατί η χρεοκοπία αυτή θα οδηγούσε σε περαιτέρω φτωχοποίηση τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους. Θα οδηγούσε σε πλήρη απόγνωση και εξαθλίωση αυτούς για τους οποίους χρόνια τώρα αγωνίζομαι και δίνω μάχες στους δρόμους και τις πλατείες.

Επιλέγω να ψηφίσω τα μέτρα για να στηρίξω την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό που αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

Επιλέγω να ψηφίσω τη συμφωνία γιατί πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η μόνη εγγύηση για την εφαρμογή τους με ταξικό πρόσημο και κοινωνική δικαιοσύνη.

Επιλέγω να συνεχίζω να στηρίζω μια κυβέρνηση που ενέπνευσε έναν λαό και που δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν παρά μόνο στους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Γιατί σήμερα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτοί που ευθύνονται για την κατάσταση της χώρας, τα καρτέλ της διαπλοκής, της διαφθοράς και των μιντιαρχών θα διωχθούν και θα πληρώσουν για τα δεινά που έφεραν στη χώρα.

Γιατί αυτή η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει και να πολεμήσει μαζί με το λαό για τις ανατροπές που χρειάζεται η χώρα.

Γιατί αυτή η κυβέρνηση είναι η μόνη που μπορεί να αποτελέσει ένα δίκτυ ασφαλείας για να μην πετύχουν τα σενάρια εξόντωσης του λαού μας.

Δεν θα είμαι εγώ αυτός που σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές θα εγκαταλείψει το σκάφος. Θα μείνω εδώ για να παλέψω μέχρι τελευταία στιγμή, αγνοώντας το οποιοδήποτε προσωπικό κόστος. Άλλωστε στην πολιτική δεν αναμείχθηκα κληρονομικώ δικαίω. Δεν είχα όνειρο να γίνω βουλευτής και δεν θα διστάσω οποιαδήποτε στιγμή να αναλάβω το μέρος των ευθυνών που μου αναλογεί απέναντι στους συμπολίτες μου, απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στους συντρόφους μου.

Σε αυτές τις δραματικές ώρες για τη χώρα θα σταθώ στο πλευρό της αλήθειας που πιστεύω και με πλήρη κατανόηση των ιστορικών συνθηκών θα προχωρήσω στηρίζοντας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Νιώθω την βαριά ευθύνη της απόφασης που καλούμαι να λάβω όμως δεν χάνω την ελπίδα μου και την πίστη μου στην Αριστερά.

Παλεύω και θα παλεύω να απαλυνθεί το αποτέλεσμα της σκληρότητας των μέτρων για τον λαό.

Παλεύω και θα παλεύω να γίνει η Ελλάδα του Ελύτη και του Ρίτσου, αυτή η μικρή χώρα με τους μεγάλους ανθρώπους, η αφορμή να γυρίσει η Ευρώπη ανάποδα και να δείξει το δρόμο για την κοινωνική δικαιοσύνη. 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!