Η μεγαλύτερη στρατηγικού χαρακτήρα συμμαχία δυνάμεων για την διάσωση του ελληνικού τουρισμού γίνεται πράξη στο Νότιο Αιγαίο

Σε μόνιμη βάση η συνεργασία της Περιφέρειας με τον ΣΕΤΕ.

Την διαμόρφωση και ενεργοποίηση της μεγαλύτερης στρατηγικού χαρακτήρα συμμαχίας των υγειών δυνάμεων του τόπου, που έχει γίνει μέχρι σήμερα, με στόχο να κρατηθεί όρθιος ο τουρισμός, ως στυλοβάτης της τοπικής αλλά και της ελληνικής οικονομίας στο σύνολό της και κατ’ επέκταση για την στήριξη των θέσεων εργασίας, ανακοίνωσαν την Τετάρτη σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Κώστας Κωνσταντινίδης.

Η συμμαχία αυτή παίρνει σάρκα και οστά μέσα από την συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με το Ινστιτούτο Ιnsete (το επιστημονικό εργαλείο του ΣΕΤΕ) και τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό προβολής  MarketingGreece. Η στρατηγική σχέση Περιφέρειας – ΣΕΤΕ, που θα έχει πλέον μόνιμο χαρακτήρα, δρομολογήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Έκτοτε, προωθήθηκε μέσα από την στενή συνεργασία του Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου με τον Αντιπρόεδρο του  ΣΕΤΕ κ. Κ. Κωνσταντινίδη. Το Παράρτημα του Insete στην Ρόδο στεγάζεται πλέον στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ως άμεση προτεραιότητα έχει τεθεί η διαχείριση της κρίσης των τελευταίων μηνών, που είχε ως αποτέλεσμα την ανάσχεση του κύματος των κρατήσεων. Η ανάκτηση του χαμένου εδάφους του τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο, μέσα από στοχευμένες στρατηγικού χαρακτήρα κινήσεις, είναι ο πρωτεύων στόχος της συμμαχίας.

Γ. Χατζημάρκος:  «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας»

 

Αναφερόμενος στο εγχείρημα, ο Περιφερειάρχης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο μήνυμα που επιδιώκει να περάσει αυτή η συνεργασία, η οποία ενώνει σε ένα κοινό στόχο κεντρικούς φορείς, αυτοδιοίκηση και υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, όπως ΕΞΡ, ΕΒΕΔ, Εμπορικό Σύλλογο κλπ,  οι οποίες απαλλαγμένες από ιδεοληψίες και με καθαρό μυαλό εργάζονται για τον κοινό σκοπό, την προστασία και ανάταση του ελληνικού τουρισμού:

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε μια πολύ μεγάλη στρατηγική συμμαχία, την μεγαλύτερη που έχει “χτιστεί” ποτέ σε τοπικό επίπεδο, όσον αφορά την προσπάθεια στήριξης και ανάτασης του τουρισμού, της μεγάλης ελπίδας για τον τόπο μας και την χώρα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Το πιο ισχυρό μήνυμα που στέλνει η συνεργασία μας, ανεξαρτήτως της δυσκολίας της συγκυρίας κατά την οποία υλοποιείται, είναι ότι δεν το βάζουμε κάτω. Με καθαρό μυαλό και ακόμη πιο ξεκάθαρο στόχο, εντείνουμε τον αγώνα και τις προσπάθειές μας, εστιάζοντας εκεί όπου πραγματικά μπορούμε να φέρουμε τα αποτελέσματα. Διατηρούμε την ψυχραιμία, την καθαρότητα της σκέψης μας και χωρίς να αποκλίνουμε ούτε στιγμή από τον στόχο μας, έχουμε την πολιτική βούληση και την αποφασιστικότητα να αναλάβουμε τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται, ώστε ο τόπος και η χώρα να βγουν από το βαθύ τέλμα στο οποίο βρίσκονται σήμερα».

Κ. Κωνσταντινίδης: «Σηκώνουμε τα μανίκια»

 

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, ιθύνων νους της στρατηγικής συμμαχίας, όπως τον αποκάλεσε ο Περοφερειάρχης, αναφερόμενος στις συνθήκες που διαμορφώνονται σε άλλες ανταγωνίστριες τουριστικές αγορές όπως της Τυνησίας, της Τουρκίας και της Ισπανίας, είπε πως η συγκυρία είναι θετική για τον ελληνικό τουρισμό και για τον λόγο αυτό έχουν αναληφθεί όλες οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες ώστε με ένα τρόπο επιθετικό, σε χώρες όπως η Γερμανία, η Βρετανία και η Γαλλία, να επιτευχθεί η αναστροφή του αρνητικού κλίματος και να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος των τελευταίων μηνών.

«Ο ιδιωτικός τομέας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν πτοείται από την κρίση και δεν χάνει ούτε στιγμή. Από την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας, σήκωσε τα μανίκια, με σκοπό να βάλει μπροστά την πραγματική οικονομία, την πραγματική ανάπτυξη, την πραγματική προοπτική του τόπου» ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

 Η διαχείριση της κρίσης

 

Οι πρώτες δράσεις της  συνεργασίας Περιφέρειας, Insete και MarketingGreece, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που έγινε την Τρίτη στο γραφείο του Περιφερειάρχη, όπου συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου κ. Αλέξανδρος Λαμνίδης, ο Γενικός Διευθυντής της MarketingGreeceκ. Ιωσήφ Παρσαλής, στελέχη της εταιρείας, η κ. Δώρα Αναστασιάδη, υπεύθυνη του Περιφερειακού Γραφείου ΣΕΤΕ Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Κυριάκος Ερίνης, στέλεχος του Γραφείου, και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Το πρώτο «πεδίο δράσης» είναι η διάσωση της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, η οποία απορρυθμίστηκε λόγω των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων του τελευταίου διαστήματος στην Ελλάδα και του αρνητικού κλίματος που καλλιέργησαν τα ΜΜΕ διεθνώς. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι μήνες για τους οποίους υπάρχει κύμα ακυρώσεων κρατήσεων είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος. Για την αναστροφή του κλίματος, το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΣΕΤΕ, “τρέχουν” ήδη από σήμερα ειδική καμπάνια που έχει στόχο την αναθέρμανση των κρατήσεων από Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία, για το διάστημα από 20 Αυγούστου μέχρι και τέλος Οκτωβρίου. Η καμπάνια αυτή εξειδικεύεται τις ημέρες για το Νότιο Αιγαίο και θα είναι έτοιμη βγει στον αέρα την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Στρατηγικό τουριστικό πλάνο για το Νότιο Αιγαίο

 

Πέραν της διαχείρισης της κρίσης στον τουρισμό, έχει ήδη δρομολογηθεί ο σχεδιασμός ενός οδικού χάρτη, ενός στρατηγικού πλάνου του marketing και του branding των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το οποίο θα παρουσιαστεί σε κεντρική εκδήλωση  τον προσεχή Σεπτέμβριο.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!