Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα στις δομές Υγείας Πάτμου και Λειψών

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας παρουσία του Υπουργού, κ. Κουρουμπλή, εκπροσώπων του νησιού της Πάτμου και συγκεκριμένα τους κ. Α. Γαμπέρη (πρόεδρο Δ.Σ. Πάτμου), κ. Λ. Κάβουρα (Δημ.  Σύμβ. Πάτμου) και κα. Ειρ. Στρατήλα (Γιατρό Κ.Υ. Πάτμου), καθώς και των τριών βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου, Ν. Σαντορινιού, Δ. Γάκη και Η. Καματερού. 

Η σύσκεψη έλαβε χώρα σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτμου, που ζητούσε να συγκληθεί ευρεία σύσκεψη και να συζητηθούν στο ανώτατο, αρμόδιο, κυβερνητικό επίπεδο τα προβλήματα των δομών υγείας των νησιών Πάτμου,  Λειψών και Αγαθονησίου.

Οι δομές υγείας των νησιών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, κυρίως λόγω της υποστελέχωσης σε ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι ελλείψεις αυτές, για χρόνια λύνονταν με πρόσκαιρες λύσεις- κυρίως μεταφέροντας γιατρούς από νησί σε νησί- χωρίς ποτέ να έχουν αντιμετωπιστεί στο σύνολό τους και ποτέ υπό το πρίσμα μιας πολιτικής με γνώμονα τον άνθρωπο και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Ο Υπουργός, αφού διαβεβαίωσε τους φορείς ότι τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, έχουν ήδη προχωρήσει στην καταγραφή όλων των λειτουργικών κενών στην υγεία και γνωρίζουν την έκταση των προβλημάτων που παρέλαβαν, δεσμεύτηκε να δοθούν άμεσες λύσεις σε χρόνια προβλήματα που πιστοποιούν ότι η Υγεία, ποτέ μέχρι τώρα, δεν αποτέλεσε σοβαρή προτεραιότητα. Τόνισε δε, ότι η πολιτική του Υπουργείου είναι η άμεση στελέχωση όλων των δομών υγείας, ιδιαίτερα για τα νησιά του Αιγαίου, και η πρόσληψη, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μονίμων και επικουρικών γιατρών.  Για την κυβέρνηση, κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής, η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών στα νησιά μας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Σαντορινιός Νεκτάριος

Γάκης Δημήτρης

Καματερός Ηλίας


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!