Προθεσμία εξόφλησης των επιταγών που έληξαν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : «Προθεσμία εξόφλησης των επιταγών που έληξαν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου  και χωρίς να ενεργοποιηθεί ο Τειρεσίας»

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για την αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών στην ερώτηση που είχε καταθέσει για την ανάγκη να δοθεί παράταση στην εξόφληση των επιταγών, λόγω των capital controls, αλλά και για την άρση των περιορισμών για τις επιχειρήσεις που εισάγουν προϊόντα και πρώτες ύλες.

Ο κ.Κόνσολας στην ερώτηση που είχε καταθέσει πριν από 5 ημέρες είχε επισημάνει τον κίνδυνο να ενταχθούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες στον Τειρεσία λόγω της αδυναμίας τους να εξοφλήσουν επιταγές μετά την επιβολή των capital controls και τη συσσώρευση υποχρεώσεων.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο κ.Κόνσολας, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών προσανατολίζεται στην κατάθεση πρότασης προς την κυβέρνηση, προκειμένου να παραταθεί η εξόφληση των  επιταγών, που δεν εξοφλήθηκαν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου και όχι εντός 8ημέρου.

Είναι αυτονόητο επίσης ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και την εξόφληση των επιταγών, καμία επιχείρηση και κανένας επαγγελματίας δεν θα κινδυνεύει να ενταχθεί στον Τειρεσία.

Εξάλλου σε ρύθμιση για την σταδιακή άρση των περιορισμών των capital controls για τις επιχειρήσεις που εισάγουν προϊόντα και πρώτες ύλες προσανατολίζεται και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!