Δήλωση Ηλία Καματερού για την τουριστική ανάπτυξη

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: «Να αλλάξουμε την τουριστική πολιτική σε όφελος των πολλών. Όχι στην εκμετάλλευση του πλούτου του τόπου μας από τους λίγους»

Σχετικά με δήλωση του υπεύθυνου Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ. για την τουριστική ανάπτυξη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός δήλωσε:

« Ο υπεύθυνος τομέα τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας «θορυβήθηκε» με την παρέμβασή μας στη Βουλή και τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που καταθέσαμε για την ανάγκη αλλαγής πλεύσης της τουριστικής ανάπτυξης.

Την ανάγκη χωροταξικού σχεδιασμού, την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων στον τουρισμό και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δυστυχώς για τον τόπο, οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ταύτισαν την τουριστική ανάπτυξη με την «ανάπτυξη» κλινών και μόνο, χωρίς κανέναν σχεδιασμό και μέριμνα για τους κατοίκους. Ανέθεσαν τον σχεδιασμό στους touroperatorsγια να αυξάνουν την προσφορά κλινών και να πιέζουν τους επιχειρηματίες.

Αλλά το χειρότερο είναι ότι απέκτησαν κυρίαρχο ρόλο και ελέγχουν όλο και περισσότερο το τουριστικό προϊόν, εκμεταλλευόμενοι τους πάντες.

Ας μας απαντήσει ο υπεύθυνος τουρισμού της Ν.Δ.:

-          Πόσα από τα χρήματα που πληρώνουν οι επισκέπτες μένουν στον τόπο μας, όταν μάλιστα είναι προπληρωμένο όλο το πακέτο;

-          Πόσους φόρους πληρώνουν;

-          Πόσα πρέπει να δώσει ο κάθε επιχειρηματίας για να του φέρουν πελάτες; (ο μαγαζάτορας, ο βαρκάρης, ο εστιάτορας ακόμα και η κομμώτρια, ο φωτογράφος κι ο ανθοπώλης;)

-          Γιατί οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι πάνω από ένα χρόνο και δουλεύουν σε συνθήκες μεσαίωνα;

Αυτά προβάλλαμε ως σημαντικά ζητήματα και φυσικά τη μη πριμοδότηση νέων κλινών. Ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης τα όποια χρήματα επενδυθούν στην τουριστική ανάπτυξη, μετά τη συμφωνία, να μην πάνε πάλι στους ίδιους.

Οι διαθέσιμοι πόροι πρέπει να κατευθυνθούν στην ανακαίνιση ξενοδοχείων και ιδιαίτερα των μικρών μονάδων, στην ισόρροπη ανάπτυξη των νησιών, στην ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Ως πότε ο λαός μας θα πληρώνει για υποδομές και άλλοι θα εκμεταλλεύονται τον πλούτο των νησιών μας; Αυτή την πολιτική θέλουμε να αλλάξουμε.

Να ένας ακόμα λόγος που αξίζει να παλέψουμε. Αξίζει να στηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση ακόμα και μέσα στις δύσκολες συνθήκες που μας επιβάλλονται, ακριβώς λόγω της πολιτικής που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.»

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!