Δ. Γάκη - «Κοινοβουλευτική παρέμβαση για την αναβολή είσπραξης του φόρου 20% επί των διαφημίσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς»

«Κοινοβουλευτική παρέμβαση που συνυπογράφει ο Δημήτρης Γάκης για την αναβολή είσπραξης του φόρου 20% επί των διαφημίσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς»

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Γάκης, σχετικά με τη νομιμότητα της απόφασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την απόφαση της στις 15-1-2015, 10 δηλαδή μέρες πριν τις εκλογές, να συνεχίσει για ένα ακόμη χρόνο, την επί 4 χρόνια αναβολή είσπραξης του φόρου 20% επί των διαφημίσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς για έναν ακόμη χρόνο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή τους σημειώνουν ότι: «Ύστερα από 26 χρόνια τηλεοπτικής αναρχίας, η κυβέρνηση άνοιξε το κεφάλαιο της νόμιμης χρήσης των συχνοτήτων. Σε πρώτη φάση, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης κλήθηκαν να καταβάλουν άμεσα τα χρέη τους, από το τέλος χρήσης των συχνοτήτων, που φθάνουν στα 24.150.633,93 ευρώ για την τελευταία τετραετία (έτη 2011, 2012, 2013 και 2014) όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και με βάση τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Πέραν των ιδιωτικών καναλιών, ποσό 291.742,51 ευρώ από το τέλος χρήσης συχνοτήτων οφείλει και ο ΟΤΕ για την τριετία 2012, 2013, 2014, ενώ η Multichoise Hellas, ιδιοκτήτρια της συνδρομητικής NOVA, οφείλει ποσό 16.328.654,38€ για τα έτη 2012, 2013, 2014.

Τα παραπάνω χρέη αφορούν την χρήση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων και τα συγκεκριμένα κανάλια αμφισβητούν την νομιμότητα τους.

Στα χρέη αυτά δεν συνυπολογίζονται τα χρέη προς τις τράπεζες ούτε τα χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Στα χρέη αυτά δεν συνυπολογίζονται επίσης ποσά τα όποια οι μνημονικές κυβερνήσεις «χάριζαν» τα προηγούμενα 4 χρόνια με την αναβολή είσπραξης του φόρου 20 % επί των διαφημίσεων πράξη την οποία επανέλαβε η κατά τα άλλα «ανεξάρτητη» Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων με την απόφαση ΠΟΛ 1016/2015 στις 15-1-2015 με βάση την οποία σκανδαλωδώς και παρανόμως μετατρέπει την υποχρέωση καταβολής του φόρου 20% επί των διαφημίσεων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς από μηνιαία σε ετήσια και δίνοντας αναβολή στην είσπραξη του συγκεκριμένου φόρου».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι αποτελεί πρόκληση η παραπάνω απόφαση της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαΐδου με την οποία μεταφέρει στην επόμενη χρονιά φόρους που θα έπρεπε να πλήρωναν άμεσα οι τηλεοπτικοί σταθμοί. «Η ίδια η εφαρμογή του νόμου είχε στο παρελθόν γίνει αντικείμενο αναβολής τέσσερις φορές! Είναι βεβαίως προφανές πως όλες αυτές οι αναβολές υπέκρυπταν σαφέστατη σκοπιμότητα να προστατευθεί η συστηματική φοροαποφυγή των ιδιωτικών καναλιών, γεγονός που βέβαια δεν τέθηκε ποτέ από τα -κατά τα άλλα άτεγκτα- κλιμάκια της τρόικας», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό ερωτούν τον υπουργό Οικονομικών 

1. Σε τι ποσό αναλογεί ο φόρος 20% επί των διαφημίσεων που με αποφάσεις οι μνημονιακές κυβερνήσεις «χάρισαν» στα κανάλια τα χρόνια 2012, 2013, 2014;

2. Πόσα είναι τα χρέη κάθε τηλεοπτικού σταθμού προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, άλλους εισπρακτικούς φορείς, φορείς πνευματικών δικαιωμάτων καθώς και προς τις τράπεζες; Πόσα από τα παραπάνω χρέη έχουν εισπραχτεί πόσα είναι βεβαιωμένα, ποια έχουν ρυθμιστεί και πότε;


Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!