Επίσκεψη Δ. Κρεμαστινού σε Κω, Λέρο και Πάτμο

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός επισκέφτηκε την Κω, τη Λέρο και την Πάτμο και συνομίλησε με τους μη νόμιμους μετανάστες που κατακλύζουν τους δρόμους και τα πάρκα των νησιών και ιδιαίτερα της Κω και της Λέρου. Οι μετανάστες του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους διότι δεν απειλείται η ζωή τους στην Ελλάδα και διότι επιτέλους αποκτούν μια προσωρινή άδεια παραμονής γεγονός που δε συνέβαινε στις χώρες από τις οποίες προέρχονται και διέρχονται. 

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός συνομίλησε αντίστοιχα με τους δημάρχους και τους τοπικούς παράγοντες των νησιών σχετικά με τα ανυπέρβλητα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Διαπίστωσε ότι, δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία απολύτως ουσιαστική αναστολή της προσέλευσης των μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα. Τα πλωτά μέσα του Λιμενικού είναι τελείως ανεπαρκή η δε Frontex, ανύπαρκτη.

Απευθυνόμενος προς τους δημάρχους της Λέρου και της Κω τους τόνισε ότι είναι πολύ φυσικό οι άνθρωποι αυτοί να αισθάνονται ασφαλείς στα νησιά μας αλλά εάν παραμείνουν αφύλακτα και απροστάτευτα τα σύνορά μας τότε όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία θα περάσουν υποχρεωτικά στα νησιά μας. Γιατί εάν ένας άνθρωπος γνωρίζει ότι σε κάποιο μέρος είναι πιο ασφαλής και μπορεί να ζήσει ανθρώπινα, δεν είναι δυνατόν να παραμείνει στη χειρότερη περιοχή και να μην επιχειρήσει να βρεθεί σε καλύτερη χώρα.

Η παντελής αδιαφορία της Κυβέρνησης όσον αφορά την παρεμπόδιση εισόδου των μη νόμιμων μεταναστών, σε αντίθεση με την άμυνα που προβάλλουν ακόμα και χώρες όπως η Αγγλία, χαρακτηρίζεται ως εγκληματική για τους πληθυσμούς των νησιών μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τον τελευταίο μήνα εισήλθαν στη χώρα 55.000 μετανάστες από τα νησιά, όσοι περίπου τον περασμένο χρόνο. Το κύμα των μη νόμιμων μεταναστών απειλεί να πλήξει τα τουριστικά νησιά της παραμεθορίου. Οι ευθύνες και του αρμοδίου Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος ακόμα δεν έχει επισκεφθεί τα νησιά μας, είναι εξίσου τεράστιες. Δεν αποτελεί δικαιολογία ότι, όπως ο ίδιος είπε, η Κυβέρνηση - λόγω ανεπαρκούς υποδομής - δεν μπορεί να αξιοποιήσει τους πόρους που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέθεσε, πρέπει και προσωπικά ο ίδιος να δράσει γιατί δεν είναι απλά Ευρωπαίος Επίτροπος αλλά είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος ο διορισμένος από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Ο Δ. Κρεμαστινός είπε, κατά τις συναντήσεις που είχε: «Τα θέματα αυτά θα τα αναπτύξω στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό Εσωτερικών που έχω ήδη υποβάλει στη Βουλή. Όμως, και οι ίδιοι οι Δήμαρχοι οφείλουν να ζητήσουν προστασία των θαλασσίων συνόρων και δίωξη εκείνων που αισχρά εμπορεύονται ανθρώπινες ψυχές και σώματα - ακόμα και με τη συνεργασία της Interpol, γιατί πολλοί από αυτούς είναι και διακινητές ναρκωτικών. Επιτέλους η Κυβέρνηση κάτι πρέπει να πράξει».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!