Ανακοινωση Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ για τελευταίες εξελιξεις μεταναστευτικού και ενέργειες Δήμου Κω

Το Εργατικό Κέντρο με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις  σχετικά με τους μετανάστες-πρόσφυγες που καταφθάνουν στο νησί. Η αυξημένη εισροή σε συνδυασμό με την απραξία της κυβέρνησης και την απαράδεκτη στάση του Δήμου οξύνει περισσότερο το πρόβλημα.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παραμονή των μεταναστών σε ανοιχτούς χώρους ,χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής  προκαλεί δικαιολογημένα  την ανησυχία των κατοίκων.

Δίπλα σε αυτή τη δυστυχία δεν λείπουν και αυτοί που  βρίσκουν ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν!

Οι τελευταίες μέρες έδωσαν την αφορμή στην Δημοτική Αρχή να εκφράζει μέσω του Δημάρχου Κω τις πιο επικίνδυνες και απάνθρωπες απόψεις για ανακατάληψη των χώρων ,ότι θα «χυθεί αίμα» κ.α

Καθόλου τυχαία  η εμφάνιση και της φασιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής ,να σιγοντάρει με ανακοινώσεις και ανώνυμα σχόλια

Οι εργαζόμενοι της περιοχής ,αλλά και όλοι οι βιοπαλαιστές του τόπου δεν μπορούν να ταυτιστούν και να στοιχηθούν πίσω από  αυτά τα σκόπιμα πολιτικά παιχνίδια που υπερτονίζουν το αποτέλεσμα ,δεν κάνουν όμως τίποτα για την αιτία του.

Δεν γίνεται να τα βάζεις με τους μετανάστες που ξεριζώνονται από τις χώρες και τα σπίτια τους για να σωθούν και να γυρέψουν το αύριο τους σε μια άλλη πατρίδα και να μη τα βάζεις με αυτόν που οπλίζει τα χέρια των ιμπεριαλιστών που στήνουν πολέμους και συρράξεις στον κόσμο, που σπέρνουν την φτώχια και την εξαθλίωση ,που τους εμποδίζουν τελικά να φτάσουν στον προορισμό τους.

Για τα τελευταία επεισόδια στο νησί όσο και για τις επόμενες αποφάσεις και εξελίξεις ,ακέραια την ευθύνη φέρνουν η Ευρωπαϊκή Ενωση  όσο και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κάνει τα αδύνατα δυνατά για να την στηρίξει ,με εργαλεία  τις  Περιφέρειες και Δήμους όπως ο Δήμος της Κω.

Το Εργατικό Κέντρο καταδικάζει τις απαράδεκτες ξενοφοβικές δηλώσεις και ενέργειες του Δήμου.

Απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει τώρα όλα τα μέτρα για την γρήγορη αντιμετώπιση του ζητήματος , την στελέχωση των σχετικών  υπηρεσιών όσο και την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών για τη μεταφορά και μετεγκατάσταση των μεταναστών και των προσφύγων.

Επίσης καταδικάζει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας  που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και δυστυχία  με θύματα τους μετανάστες και τις οικογένειές τους.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!