ΣΥΡΙΖΑ: Σε σχέση με προηγούμενη ανακοίνωση του τομεάρχη Τουρισμού της ΝΔ

Σε σχέση με προηγούμενη ανακοίνωση του τομεάρχη Τουρισμού της ΝΔ, κ. Κόνσολα, έχουμε να σχολιάσουμε και να δηλώσουμε τα εξής:

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ  είναι η στήριξη  των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με αλλαγή του αναπτυξιακού νόμου και η στροφή από τον μαζικό   στον θεματικό τουρισμό που θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα του κάθε τόπου , όπως  την ιστορία και τον πολιτισμό , την παράδοση   , τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία, το θαλάσσιο και επίγειο περιβάλλον,  την κουζίνα και την γεωργία . Μέσω αυτής της στήριξης είναι δυνατόν να εμπλακούν περισσότερες επιχειρήσεις  και δραστηριότητες με το τουριστικό προϊόν.  

Όσο για την ανάπτυξη των κλινών  4 και 5 αστέρων για αυτά τα δύο νησιά ΚΩ και ΡΟΔΟ θέση μας είναι να γίνει βάση των μελετών. (Δεν ξέρουμε εάν γνωρίζουν αυτήν την λέξη στην ΝΔ γιατί το μόνο που γνωρίζουν είναι ο ιδιότυπος  “σοσιαλισμός” των κολλητών και δή των πλουσίων ) Μελέτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου  από το 2003  αποδεικνύει  ότι κυρίως η Κως και δευτερευόντως  η ΡΟΔΟΣ  είναι κορεσμένες περιοχές όσον αφορά την ανάπτυξη κλινών  με βάση επιστημονικά κριτήρια, όπως υποδομές , υγεία, σχέση ντόπιου πληθυσμού και επισκεπτών , περιβάλλον.

Να θυμίσουμε λοιπόν ότι επί των ημερών της ΝΔ επιχορηγήθηκαν ανεγέρσεις νέων  4 και 5 αστέρων ξενοδοχείων από 40-55 % . Όμως ποιο το όφελος για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Απλά έκλεισαν οι περισσότερες και αυτές που συνεχίζουν να υπάρχουν αντιμετωπίζουν χίλια προβλήματα βιωσιμότητας.

Να θυμίσουμε στον κ. Τομεάρχη πώς δόθηκαν αυτές οι επιχορηγήσεις και τα δάνεια, τα οποία μάλιστα  ήταν  αντικείμενο ερευνών του κ. Ρακιτζή   και της υπηρεσίας του ΣΔΟΕ με καταδικαστικές αποφάσεις. Να του θυμίσουμε τον νόμο 4172/2013 που ψήφισε το κόμμα του και μέσα στα άλλα έβαλε το άρθρο για τα εικονικά τιμολόγια προβλέποντας ότι ο παραβάτης θα πληρώνει το 10% .

Να του θυμίσουμε για το καθεστώς εργασίας που υπάρχει μέσα σε αυτές τις μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις , για τους μισθούς , τις ώρες εργασίας , την γνωστή μαθητεία ,που ενώ επιχορηγήθηκαν  για να ανοίξουν  θέσεις εργασίας εν τούτοις επικρατεί ένας μεσαίωνας μέσα σε αυτά.  Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσουμε μέσα στους επόμενους μήνες να αλλάξουν όλα αυτά.

Είναι κοινός τόπος σε όλους τους κατοίκους των νησιών ποιοι πλουτίζουν από τον τουρισμό που δομήσατε εσείς, κ. τομεάρχη , και αυτοί  είναι δύο κλάδοι , των Tour Operators  και των μεγαλοξενοδόχων. Το παράδοξο βέβαια είναι πως οι περισσότερες  μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις  έχουν αρνητικούς ισολογισμούς  ενώ οι ίδιοι οι ξενοδόχοι  πλουτίζουν.

Να είστε σίγουροι στη ΝΔ ότι όλα αυτά θα βρουν τον δρόμο τους   προς όφελος των πολιτών  μεροληπτώντας υπέρ των αδυνάτων και προς όφελος του ίδιου του κράτους.

Τομέας τουριστικής πολιτικής της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κω


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!