Οι μετανάστες δεν πρόκειται να εξαπλωθούν ανεξέλεγκτα στο κέντρο της Ρόδου»

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Την παραπάνω δήλωση έκανε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, αμέσως μετά την μεταφορά 54 μεταναστών από τη Σύμη και τη Χάλκη στις εγκαταστάσεις των παλιών σφαγείων, οι οποίοι μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν «εγκατεστημένοι» σε πάρκα και πλατείες της πόλης.

Ο Δήμαρχος Ρόδου συνόδευσε ο ίδιος τους μετανάστες και έδωσε εντολή για τον άμεσο  καθαρισμό και τη διαμόρφωση του χώρου των παλιών σφαγείων, προκειμένου να παραμείνουν οι μετανάστες μέχρι να αποχωρήσουν για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος επεσήμανε την άμεση κινητοποίηση της δημοτικής αρχής τονίζοντας όμως πως «Αυτό από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα. Χρειάζεται η έγκαιρη ενημέρωση από τους Δημάρχους των γύρω νησιών, καθώς και από τις αντίστοιχες λιμενικές και αστυνομικές αρχές, προκειμένου να γνωρίζουμε τον αριθμό των μεταναστών που κατευθύνονται στο νησί μας».

Να σημειωθεί πως όλοι οι μετανάστες που βρίσκονται στο χώρο των σφαγείων αναχωρούν για Αθήνα την Τετάρτη, και παρά τις ενέργειες του Δημάρχου για να άμεση αναχώρηση τους, μόλις 15 άτομα μπόρεσαν σήμερα να φύγουν, λόγω της αυξημένης πληρότητας των πλοίων.

Από το πρωί συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν το χώρο των σφαγείων, ενώ παράλληλα ο Δήμος της Ρόδου έχει ήδη μεριμνήσει από το δημοτικό συσσίτιο, για τη σίτιση των μεταναστών, έχει εγκαταστήσει χημικές τουαλέτες, και κάδους απορριμμάτων στο χώρο. Στο χώρο των σφαγείων βρίσκονται επίσης από το πρωί συνεργεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι εθελοντές CBR, η εταιπρόφυκα και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ρόδου,  οι οποίοι συνδράμουν με τα μέλη τους στον καθαρισμό, στη διαμόρφωση και στη φύλαξη του χώρου, καθώς και ιδιοκτήτες μηχανημάτων και εργολάβοι χωματουργικών εργασιών.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!