Δελτίο τύπου σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, στις 19-8-2015

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Στις 18/8/2015, ώρα 22:00 συγκλήθηκε έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να συζητηθεί το σοβαρό ζήτημα του μεταναστευτικού, κατόπιν πρότασης του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Χατζημάρκου. 

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, εκτός του Περιφερειάρχη, ο έπαρχος κ. Θεμέλαρος, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας (διοικητής της αστυνομίας και λιμενάρχης), ο διοικητής του συντάγματος, εκπρόσωπος της εκκλησίας (πατήρ Μελάς) και κάτοικοι του νησιού. Αισθητή ήταν η απουσία της μείζονος αντιπολίτευσης, αδικαιολόγητη για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί το νησί.

 Αφού εκφράστηκαν οι απόψεις όλων των παραβρισκόμενων, δημιουργήθηκε μια ιεραρχημένη λίστα με τις προτάσεις που θα στηρίξει/προωθήσει η Περιφέρεια και αναμένεται να συντελέσουν στην επίλυση του προβλήματος.

  • Πρώτη προτεραιότητα είναι η χρήση πλωτών κέντρων υποδοχής των μεταναστών, μέχρι να διεκπεραιωθούν οι διαδικασίες και μπορέσουν να μεταβούν στον προορισμό τους. Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ. Γαλουζής επανειλημμένως το τελευταίο χρονικό διάστημα, τόσο προφορικά όσο και με έγγραφά του, στήριξε τη συγκεκριμένη λύση.
  • Το δεύτερο θέμα είναι η ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας με προσωπικό, έτσι ώστε αφενός να ολοκληρώνονται πιο γρήγορα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και αφετέρου να υπάρχει αποτελεσματικότερη φύλαξη.
  • Η τρίτη σε σειρά πρόταση της λίστας είναι η δημιουργία χώρου υποδοχής. Λήφθηκε σοβαρά υπόψη η εισήγηση της επιτροπής που συστάθηκε για το συγκεκριμένο σκοπό, η οποία και πρότεινε τη χρήση χώρου που ανήκει στο Δήμο, στην τοποθεσία Γιαννοχώραφα.
  • Προτείνεται η βελτίωση των υπαρχόντων χώρων διαμονής των μεταναστών στα παλιά σφαγεία, στην περιοχή Νέα Κασόνια, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.
  • Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τα σώματα ασφαλείας να καταθέσουν γραπτώς τις ανάγκες τους σε υλικοτεχνική υποδομή, εξοπλισμό και μέσα μεταφοράς των μεταναστών προκειμένου η Περιφέρεια να καταβάλλει βέλτιστες προσπάθειες για να τις ικανοποιήσει.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο της συζήτησης και την ποικιλία των απόψεων που εκφράστηκαν και δήλωσε ότι θα καταβάλλει τις μέγιστες προσπάθειες για την εξεύρεση λύσεων.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας 
Δήμος Καλυμνίων


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!