ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να μεταθέτει την ευθύνη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού στο Δήμο Λέρου και στην τοπική κοινωνία»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, συμμετείχε στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λέρου για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Ο κ. Κόνσολας επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση τόσο για την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου για τη διαχείριση του προβλήματος, όσο και για την αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής που μετατρέπει τη χώρα σε πόλο έλξης παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

«Η κατάσταση στη Λέρο είναι εκτός ελέγχου. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να μεταθέτει τις δικές της ευθύνες στην αυτοδιοίκηση, δεν μπορεί να ζητά από το Δήμο και την τοπική κοινωνία να σηκώσουν αυτό το τεράστιο βάρος», επεσήμανε ο κ. Κόνσολας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, τάχθηκε κατά της δημιουργίας μόνιμου κέντρου παραμονής και φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και προσφύγων στο νησί, τονίζοντας ότι η μοναδική ρεαλιστική λύση είναι η άμεση μεταφορά και μετακίνηση παράνομων μεταναστών και προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα.

Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ίδρυσης τμημάτων συνοριοφυλάκων σε Κω και Ρόδο αλλά και στην έκδοση Π.Δ. για τη δημιουργία ανάλογων τμημάτων σε Λέρο και Κάλυμνο.

Ο κ. Κόνσολας, αναφερόμενος στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν η Λέρος και τα άλλα νησιά του Αιγαίου από τις ανεξέλεγκτες και διαρκώς αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές, δήλωσε:

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι οι Δήμοι των νησιών και οι τοπικές κοινωνίες, μπορούν να προσφέρουν μόνο ανθρωπιστική βοήθεια.

Πρέπει, επίσης, να κατανοήσουν όλοι ότι δεν μπορεί να γίνει το έργο της ταυτοποίησης στα νησιά. Δεν είναι δυνατόν να εγκλωβίζονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι στα νησιά, πρέπει η διαδικασία να γίνεται σε ειδικά κέντρα στην ηπειρωτική χώρα».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!