Ο Δημήτρης Γάκης στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το μεταναστευτικό

Στην ευρεία συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με θέμα το μεταναστευτικό/προσφυγικό, παραβρέθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, τη Τετάρτη 26.08.15. 

Η συνεδρίαση, έγινε με τη παρουσία των αναπληρωτών υπουργών, Εσωτερικών (αρμόδιας για τη μεταναστευτική πολιτική) Τ. Χριστοδουλοπούλου και Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα, καθώς με τη συμμετοχή δημάρχων Δήμων του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα από τις μεταναστευτικές ροές. Στη διάρκεια της συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραμεθόριοι κυρίως Δήμοι και  κατατέθηκαν προτάσεις προς την κυβέρνηση για το συντονισμό ενεργειών και δράσεων ανθρωπιστικού κυρίως χαρακτήρα.

Για το σύνθετο αυτό θέμα, ο Δημήτρης Γάκης έχει τοποθετηθεί με συγκεκριμένες προτάσεις στο πλαίσιο των βουλευτικών του αρμοδιοτήτων και πρόσφατα στη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Λέρου. Οι βασικοί άξονες των δράσεων που προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούν στα ακριτικά νησιά της Δωδεκανήσου που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπα με τους πρόσφυγες και έχουν στόχο την όσο το δυνατόν πληρέστερη αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών προβλημάτων που έχουν φέρει τους αρμόδιους φορείς στα νησιά να λειτουργούν στα όριά τους. Πιο συγκεκριμένα προτείνεται: Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στο ευρύτερο πλαίσιο της Ευρώπης. Της Ευρώπης των αξιών και της αλληλεγγύης. Με την άμεση αλληλεπίδραση των κατάλληλων ευρωπαϊκών θεσμικών και χρηματοδοτικών εργαλείων και της Ελλάδας, για να στηριχθούν κυβερνητικές και τοπικές πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση των κατάλληλων χώρων για την προσωρινή φιλοξενία των παράτυπων μεταναστών. Τέλος, ο συντονισμός, σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο των εμπλεκόμενων φορέων, για τη  μεταφορά των μεταναστών από τα νησιά σε λιμάνια της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

«Τα δραματικά γεγονότα που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας, μας υπενθυμίζουν ότι  όταν μιλάμε για πρόσφυγες, μιλάμε για ανθρώπους σαν εμένα και εσάς και ότι η μεγάλη αυτή ανθρωπιστική κρίση, θα πρέπει να επιλυθεί σε συνεργασία με την Ευρώπη. Με τη σοβαρότητα, τον ανθρωπισμό και με βάση τις κοινές πολιτισμικές μας αξίες της αλληλεγγύης και της προσφοράς», τόνισε σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στην Αθήνα, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!