ΠΑΜΕ: Εκφράζουμε την οργή μας για τη νέα οικογενειακή τραγωδία των μεταναστών από Συρία, καταγγέλλουμε τους υπεύθυνους

Οι εικόνες των 2 παιδιών από τη Συρία που πνίγηκαν μαζί με τη μητέρα τους στην προσπάθεια για πιο ασφαλή ζωή, η απόγνωση και η αγωνία στα πρόσωπα των επιζώντων μεταναστών μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση.

Η μετανάστευση, η προσφυγιά, τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης τους, οι πνιγμοί, οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης είναι αποτελέσματα της βάρβαρης πολιτικής που εφαρμόζουν ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ που επεμβαίνουν και εξαπολύουν πολέμους για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Από τη μια εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν δυνάμεις όπως τους ισλαμιστές του ISIS για να προωθούν τα σχέδιά τους και από την άλλη φράζουν τα σύνορα, αυξάνουν τα μέτρα παρεμπόδισης των προσφύγων με αποτέλεσμα να θρηνούμε καθημερινά ανθρώπινες ζωές. Να θρηνούμε αθώα παιδικά πρόσωπα.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.Καλεί τα συνδικάτα, το λαό, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη, στους πρόσφυγες και μετανάστες, να συνεχίσουν τον αγώνα κόντρα στη βάρβαρη πολιτική ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ. Να ξεσκεπάσουν το ρόλο της Αραβικής Άνοιξης. Να αποκαλύψουν την υποκρισία των υποσχέσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων ΝΔ ΠΑΣΟΚ και όσων ορκίζονται στην ΕΕ

Καλούμε την Εργατική τάξη της χώρας μας να δυναμώσει τον αγώνα για:

  • Άμεσα μέτρα γρήγορης διεκπεραίωσης των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης. Επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διάσωση, την υποδοχή, την περίθαλψη και τη μετακίνηση. Να στηριχθούν με τον αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές.
  • Να καλυφθούν οι ελλείψεις τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και να ενισχυθούν ώστε να αντεπεξέλθουν στις μεγάλες ανάγκες.
  • Να εξασφαλισθεί αξιοπρεπή υγιεινή διαμονή και διατροφή, μέχρι να αναχωρήσουν για τις χώρες προορισμού τους.
  • Να απαιτηθεί έκτακτη χρηματοδότηση γι' αυτό από ΟΗΕ και ΕΕ.
  • Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου και όχι μόνο αλά καρτ αναστολή εφαρμογής.

                                         Το Γραφείο Τύπου  


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!