Σε Μυτιλήνη και Κω ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος

Σε συνεχή κινητικότητα με ανάληψη πρωτοβουλιών οι Περιφερειάρχες της χώρας για το μεταναστευτικό.

Στην Μυτιλήνη βρέθηκε σήμερα Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, όπου πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ),  με θέμα τη διαχείριση των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Νωρίτερα και πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Χατζημάρκος, μαζί με όλους του Περιφερειάρχες, μετέβησαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου έχει διαμορφωθεί ένας πρόχειρος καταυλισμός για τις χιλιάδες των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται  στο νησί και που ξεπερνούν τις 14.500. Το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών στην Μυτιλήνη είναι πλέον εκτός ελέγχου και μη διαχειρίσιμο από τους τοπικούς φορείς, ενώ το ρεύμα διαρκώς διογκώνεται, με τις αφίξεις προσφύγων και παράτυπων μεταναστών να υπολογίζονται περί τις 4.000 ημερησίως.

Ακολούθησε η έκτακτη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ στο κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου υπό τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Κώστα Αγοραστό και παρουσία των εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας  και των φορέων του νησιού.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης αναδείχθηκε το εύρος του προβλήματος, για το οποίο ο δήμαρχος Λέσβου ζήτησε χθες από την κυβέρνηση να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η ανησυχία και ο προβληματισμός των τοπικών φορέων ενισχύεται και από την πρόβλεψη ότι η προσέλευση των προσφύγων και μεταναστών θα συνεχίσει να αυξάνεται το επόμενο διάστημα, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση μεγάλου αριθμού αστέγων,  που δημιουργεί εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα στη διαχείριση και περίθαλψή τους.

«Το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών που δέχονται τα νησιά μας, έχει εξελιχθεί σε ένα καθημερινό αγώνα που οι νησιώτες μόνοι μας, όπως είμαστε μέχρι σήμερα, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Απαιτούμε εθνικό σχέδιο, κυβερνητικές αποφάσεις, ευρωπαϊκή πρωτοβουλία και χρηματοδότηση και αυτά, χθες! Φτάνει πια με τις διαπιστώσεις και με τις αποτυπώσεις»  τόνισε στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Αύριο, Παρασκευή, ο κ. Χατζημάρκος θα βρίσκεται στην Κω, όπου μεταβαίνουν ο Επίτροπος Μετανάστευσης κ. Δημήτρης  Αβραμόπουλος,  ο α' Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. F. Timmermans και υπουργικό κλιμάκιο, προκειμένου να  συμμετάσχει σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από το κύμα προσφύγων και μεταναστών. 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!