Επίσκεψη του Δημήτρη Γάκη στη Τήλο

Με τους κατοίκους της Τήλου συναντήθηκε την Πέμπτη 03.09.15, ο Δημήτρης Γάκης, επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ που περιόδευσε στο νησί. Στη Τήλο, ένα νησί στο οποίο έχουν αναπτυχθεί και εφαρμοστεί καινοτόμες, ριζοσπαστικές και περιβαλλοντικές δράσεις (όπως η τηλεϊατρική, περιβαλλοντικό πάρκο κ.ά.) που την ανέδειξαν σε ένα ζωντανό παράδειγμα για μίμηση, αλλά και με ιδιαίτερες κοινωνικές και αναπτυξιακές ανάγκες,για τις οποίες ο Δ. Γάκης έχει αναλάβει αρκετές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα Υγείας, Παιδείας και στις αυξημένες συγκοινωνιακές ανάγκες του νησιού.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Προγράμματος, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, «TILOS» και ενημερώθηκε για τις δυνατότητες που δίνουν οι σύγχρονες τεχνολογίες για να μετατρέψουν την Τήλο σ΄ ένα πραγματικά «πράσινο» νησί.

Συναντήθηκε επίσης, με τη Δήμαρχο, εκπροσώπους εμπορικών και αναπτυξιακών φορέων και μίλησε με κατοίκους του νησιού τόσο για τα προβλήματα του τόπου όσο και για το φλέγον θέμα του μεταναστευτικού/προσφυγικού.

«Η υλοποίηση ενός ρεαλιστικού προγράμματος στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, που έχει ήδη δρομολογηθεί καιο εκσυγχρονισμός του κράτους για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι δομέςτου στη νησιωτική χώρα, αποτελούν τις κύριες προτεραιότητες της νέας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Τήλου με τη Ρόδο είναι ένα μοντέλο που πρέπει να μελετηθεί ως προς τις θετικές του συνέργειες με τον τουρισμό και να εφαρμοστεί σε παρόμοιες περιπτώσεις σ’ όλο το Αιγαίο. Είναι αδιανόητο η Τήλος, το πρότυπο της ακτοπλοϊκής επάρκειας, σήμερα να μην έχει καράβι που να ικανοποιεί τις αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού», τόνισε ο Δημήτρης Γάκης.

Για το μεταναστευτικό/προσφυγικό, συμφωνήθηκε απ’ όλους, ότι δεν μπορεί να υπάρξει λειτουργική μόνο εθνική λύση. Η αντιμετώπιση του ανθρωπιστικού προβλήματος θα γίνει πιο αποτελεσματική στο ευρύτερο πλαίσιο της Ευρώπης, με συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Δ. Γάκης, επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που προετοίμασε σε σύντομο χρονικό διάστημα, μεθοδικά, οργανωμένα και στη βάση των ουμανιστικών αξιών και του πολιτισμού μας, τις δομές και τις διαδικασίες που απαιτούνται θεσμικά για να προχωρήσουν λύσεις που καθυστερούσαν να υλοποιηθούν εδώ και χρόνια. Η πραγματικότητα, δυστυχώς, δεν κρύβεται. Οι συγκυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν είχαν σχέδιο. Ήταν απροετοίμαστες, μετατόπιζαν το πρόβλημα στον επόμενο και το φόρτωσαν στις τοπικές κοινωνίες χωρίς καμία βοήθεια».

Σε αυτό το σημείο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε τη τεράστια συμβολή και την ευαισθησία που επέδειξε η ομάδα εθελοντών του νησιού αλλά και ολόκληρη η κοινωνία της Τήλου απέναντι στη μεγάλη αυτή ανθρωπιστική κρίση. Η άψογη συνεργασία της ομάδας με το Δήμο, δείγμα πραγματικής αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους από τους πολέμους συνανθρώπους μας, αποτελεί παράδειγμα καλής πρακτικής για άλλους Δήμους που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα και στέλνει απ’ αυτή τη γωνιά της Δωδεκανήσου ένα ηχηρό μήνυμα στους αρμόδιους της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Χρειαζόμαστε ισχυρή ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό, και άμεσα».

Οι κάτοικοι της Τήλου εξέφρασαν επίσης και την ανησυχία τους για την υποστελέχωση των σχολείων του νησιού και ζήτησαν την παρέμβαση του Δημήτρη Γάκη για την επίσπευση των διαδικασιών των διορισμών εκπαιδευτικών.

Τέλος οι κάτοικοι εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για την παντελή έλλειψη γιατρών στο νησί. Δεν μπορεί η «μητέρα» της τηλεϊατρικής να ....μην έχει ούτε ένα γιατρό!

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!