ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις που έχει το μεταναστευτικό στον τουρισμό και την τοπική οικονομία της Κω και των άλλων νησιών»

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Το ζήτημα των αρνητικών επιπτώσεων στον τουρισμό της Κω, λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος, έθεσε στον Έλληνα Επίτροπο, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ., κ. Μάνος Κόνσολας, στο περιθώριο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.

Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι υπάρχουν ήδη ακυρώσεις αλλά και αρνητικές επιπτώσεις στις κρατήσεις της νέας χρονιάς οι οποίες πρέπει να καταγραφούν και να υπάρξει μιας μορφής ενίσχυση προς τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του νησιού.

«Για τις  περιοχές που δέχονται μεγάλη επιβάρυνση από τις μεταναστευτικές ροές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να αντιμετωπίζει και τις επιπτώσεις που υπάρχουν στην τοπική οικονομία και να υλοποιεί τις ανάλογες πολιτικές ενίσχυσης.

Εκτός από την Κω υπάρχουν η Λέρος, η Σύμη, η Κάλυμνος και το Φαρμακονήσι που δέχθηκαν αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Χρειάζεται να αντισταθμιστούν οι αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.

Παράλληλα, επισήμανε ότι χρειάζεται να εφαρμοστούν με απόλυτη ταχύτητα τα πρώτα μέτρα που αποφασίστηκαν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και κυρίως να αποσυμφορηθούν άμεσα η Κως και η Μυτιλήνη και να δημιουργηθεί το hot spot στον Πειραιά για την ταυτοποίηση και τον διαχωρισμό σε πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, με τους τελευταίους να επαναπροωθούνται στις χώρες από τις οποίες ήρθαν.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας, αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο μεταναστευτικό, επισημαίνει:

«Επτά μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε εναποθέσει τη μεταναστευτική πολιτική στις ιδεοληψίες και στους αυτοσχεδιασμούς της κα. Χριστοδουλοπούλου.

Είχε εγκαταλείψει τα νησιά του Αιγαίου στην τύχη τους, ήταν απούσα από την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επτά μήνες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είχε συστήσει την αρχή για τη διαχείριση και απορρόφηση των 470 εκ. ευρώ από την Ε.Ε για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Δεν είχαν ζητήσει ούτε μία έκτακτη και άμεση οικονομική ενίσχυση, τουλάχιστον για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών στα νησιά».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!