Την Χάλκη και την Τήλο επισκέφθηκε ο καθηγητής και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός

Την Χάλκη και την Τήλο επισκέφθηκε την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου ο καθηγητής και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός όπου είχε επαφές με κατοίκους και τοπικούς παράγοντες των δύο νησιών. 
Η ανταπόκριση των κατοίκων στις συγκεντρώσεις ήταν ιδιαιτέρως θετική και στα δύο νησιά, καθώς μετά τη σύντομη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. αποκαλύφθηκε η εξαπάτηση του ελληνικού λαού από την ακατάσχετη προεκλογική παροχολογία του Ιανουαρίου, που ξεχάστηκε μέσα σε λίγες μόνον εβδομάδες από την κυβέρνηση.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων του Δημήτρη Κρεμαστινού, αναδείχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου στον τομέα της υγείας και της παιδείας αλλά και φλέγον ζήτημα της περιόδου που είναι το μεταναστευτικό.
Ειδικά για το μεταναστευτικό το οποίο συνεχώς γιγαντώνεται,έγινε εκτενής συζήτηση καθώς πρόκειται για ένα πρόβλημα που ο Δ. Κρεμαστινός είχε φέρει στο προσκήνιο με επανειλημμένες παρεμβάσεις του στη Βουλή. Μάλιστα, σε ερώτηση που είχε καταθέσει προ τριμήνου προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση, είχε επισημάνει πως αν δεν ληφθούν μέτρα, η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα.
Στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο κ. Κρεμαστινός για το μεταναστευτικό, είχε επισημάνει την ανάγκη συνεργασίας με την Interpolγια τον εντοπισμό και την πάταξη των κυκλωμάτων των δουλεμπόρων, φύλαξης των θαλασσίων συνόρων στελεχώνοντας το λιμενικό σώμα και εξοπλίζοντάς το με σύγχρονα μέσα, αξιοποίησης των σχετικών κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διάθεσης πλοίων που θα μετέφεραν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε σύγχρονα κέντρα τα οποία δεν έχουν καν δημιουργηθεί.
«Αν το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε στην κυβέρνηση, τότε θα τα μέτρα αυτά θα είχαν εφαρμοστεί. Τα είχαμε προτείνει από την αρχή του προβλήματος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η οποία όμως αρκέστηκε σε υποσχέσεις που δεν έκανε πράξη, με αποτέλεσμα να βιώνoυν σήμερα τα νησιά μας τις ολέθριες συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής της για το μεταναστευτικό» τόνισε ο κ. Κρεμαστινός.
Ένα ακόμα θέμα που αναδείχθηκε κατά την επίσκεψη του κ. Κρεμαστινού στην Χάλκη και την Τήλο είναι τα προβλήματα του τομέα της Υγείας και οι υποσχέσεις του κ. Καμμένου για κάλυψη των κενών θέσεων με στρατιωτικούς γιατρούς, που - επίσης- δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός επισήμανε, γνωρίζοντας καλά τα προβλήματα της Υγείας, πως η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά το τελευταίο επτάμηνο καθώς οι γιατροί αναζητούν πλέον την τύχη τους στο εξωτερικό και εγκαταλείπουν την Ελλάδα. «Το μόνο που απομένει πλέον, παρά την αναμενόμενη αντίδραση των ιατρικών συλλόγων είναι να θεσπίσει η πολιτεία νόμο σύμφωνα με τον οποίο όποιος γιατρός δεν υπηρετεί στα νησιά να μην έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Όλα τα άλλα κίνητρα που έχουν θεσπιστεί, δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. Ο κ. Καμμένος υποσχέθηκε ότι θα κάλυπτε τα κενά στα μικρά νησιά με στρατιωτικούς γιατρούς, όπως υποσχέθηκε ότι θα έσκιζε και το μνημόνιο! Τα νησιά πληρώνουν σήμερα αυτή την ανέξοδη πολιτική» τόνισε ο Δ. καθηγητής.
Ειδικά στην Τήλο, η Δήμαρχος Μαρία Καμμά πρόταξε ένα ακόμα σημαντικό θέμα, καθώς όπως έκανε γνωστό το σχολείο του νησιού θα ανοίξει, αλλά χωρίς δασκάλους και μάλιστα ανέφερε πως ο Αγιασμός θα γίνει την Παρασκευή με δάσκαλο που θα έρθει από τη Ρόδο. «Η κατάσταση είναι τραγική, αν δεν βρεθεί λύση με τα κενά στα σχολεία των νησιών θα κάνω παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας. Δεν είναι δυνατόν να επικρατεί αυτή η κατάσταση στο άνοιγμα της σχολικής χρονιάς και να έχουν ακόμα το θράσος να εξαγγέλλουν δήθεν νέα προγράμματα» ανέφερε ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Κατά την ομιλία του στη Τήλο, εξήρε το έργο του αείμνηστου δημάρχου Τάσου Αλιφέρη παρουσία μελών της οικογένειάς του, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και κατ΄ιδίαν με πολλούς Τηλιακούς για τα θέματα που τους απασχολούν και για το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών. 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!