ΣΥΡΙΖΑ: «Εκπαιδευτικά κενά στα Δωδεκάνησα»

Με έκπληξη διαβάσαμε το δελτίο τύπου του υπ. βουλευτή της ΝΔ κ. Μάνου Κόνσολα σχετικά με τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με το οποίο εκφράζει την αγανάκτησή του και αποδίδει ευθύνες στην απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο ίδιος όμως αγνοεί εσκεμμένα ότι τα τελευταία 5 χρόνια η ΝΔ στήριξε ή εφάρμοσε ως κυβέρνηση πολιτικές με τις οποίες αντί να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις έφτασε μέχρι και στο σημείο να απολύσει άδικα 2500 καθηγητές, «άχρηστους» κατά τον κ. Μεϊμαράκη σε πρόσφατη ομιλία του.

Παρατηρώντας κανείς ψύχραιμα τα δεδομένα, στο πανελλαδικό σύνολό τους τα φετινά κενά κινούνται στα ίδια επίπεδα με τα περσινά. Το δυσθεώρητο ύψος των 15.000 και πλέον εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία μας είναι σωρευτικό αποτέλεσμα των συνταξιοδοτικών αποχωρήσεων και μη προσλήψεων μονίμων εκπαιδευτικών των τελευταίων ετών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αναλγησίας των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν το γεγονός πως, πριν δύο σχολικές περιόδους, προσλήψεις αναπληρωτών για κάλυψη πάγιων και διαπιστωμένων κενών από την αρχή της χρονιάς γίνονταν ακόμα και τον Ιανουάριο (!), αφήνοντας μέχρι τότε κενές από εκπαιδευτικούς σχολικές αίθουσες. Πέρυσι ανακαλύφθηκε και η έννοια της «επαρκούς κάλυψης κενών», όταν ο Υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ομολογούσε πως, ελλείψει άλλων πιστώσεων, θα έμεναν ακάλυπτα 1500-2000 κενά, αλλά χωρίς ιδιαίτερη εκπαιδευτική βαρύτητα, και συνεπώς όλα τα σχολεία ήταν «επαρκώς λειτουργικά»!

Αλήθεια, γιατί δεν μας λέει ο κ. Κόνσολας ή κάποιος άλλος από τη ΝΔ ποιες είναι οι θέσεις τους για την Παιδεία; Μήπως η μείωση κρατικών δαπανών που δηλώνει απερίφραστα ο κ. Μεϊμαράκης σημαίνει και μειωμένες προσλήψεις των απαιτούμενων εκπαιδευτικών ώστε να επιστρέψουμε στην «επαρκή κάλυψη κενών»;

Η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εγκαίρως εξασφάλισε στο σύνολό τους τις απαραίτητες πιστώσεις για την πλήρη κάλυψη του συνόλου των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό για πρώτη φορά μετά από χρόνια. Στο αμέσως προσεχές διάστημα είναι βέβαιο πως θα έχουν αντιμετωπιστεί τα γραφειοκρατικά προβλήματα και θα τοποθετηθούν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε όλες τις κενές θέσεις. Αυτό είναι σε γνώση όλων των πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες όψιμα δείχνουν καιροσκοπικό ενδιαφέρον για ένα ζήτημα το οποίο είναι χρόνιο και μπορεί να λυθεί μόνο με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των κλάδων εκπαίδευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στη δημόσια εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και στοχεύει ως κυβέρνηση στη συνολική αναβάθμιση όλων των βαθμίδων, μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο με το σύνολο της κοινωνίας. Ο πυλώνας της Παιδείας είναι από τους βασικούς μοχλούς ανάτασης της ποιότητας ζωής του συνόλου των πολιτών της χώρας. Οι προσλήψεις του αναγκαίου εκπαιδευτικού δυναμικού είναι ζήτημα αδιαπραγμάτευτο.

Στις 20 Σεπτεμβρίου ο λαός με τη ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ θα αφήσει πίσω του το παλιό, και θα χτίσει το αύριο με τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος.

Το Γραφείο Τύπου.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!