Ο Δημήτρης Κρεμαστινός στη Κάλυμνο

Τα αποτελέσματα της εγκατάλειψης και της Καλύμνου από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κυριάρχησαν στην συγκέντρωση του υποψήφιου βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινού που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του πνευματικού κέντρου του νησιού.

Στη συγκέντρωση, οι παριστάμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο νησί με κυρίαρχα ζητήματα την παιδεία και την υγεία όπου τα κενά και στους δύο τομείς ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, λόγω της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Κατά την ομιλία του στην Κάλυμνο ο κ. Κρεμαστινός επισήμανε, πως πάντα υπήρχαν προβλήματα στην παιδεία και την υγεία, ωστόσο όπως υπογράμμισε, ποτέ η κατάσταση δεν είχε φτάσει στο σημερινό αδιέξοδο. Τα μηνύματα από τα νησιά της Δωδεκανήσου με την έναρξη της σχολικής χρονιά είναι άκρως απογοητευτικά, όπως είπε o Δημήτρης Κρεμαστινός, εξηγώντας ότι το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κάλυμνος με τα κενά στα σχολεία, το βιώνουν όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τραγικής κατάστασης είναι η Τήλος όπου στο δημοτικό σχολείο ο Αγιασμός έγινε από σχολικό σύμβουλο, αφού δεν υπήρχε δάσκαλος ενώ στο Λύκειο του νησιού από τις 14 θέσεις καθηγητών καλυμμένες είναι μόνον οι τρεις. Κλειστό παραμένει και το δημοτικό σχολείο Αγαθονησίου λόγω έλλειψης δασκάλου όπου κι εκεί ο Αγιασμός έγινε από σχολικό σύμβουλο, ενώ όπως πληροφορήθηκε ο κ. Κρεμαστινός και η μοναδική δασκάλα της Χάλκης παίρνει μετάθεση/απόσπαση και φεύγει από το νησί. «Πρόκειται για ουσιαστική κατάρρευση της Παιδείας» δήλωσε ο Δημήτρης Κρεμαστινός επισημαίνοντας ότι έστειλε επείγουσα επιστολή προς την υπηρεσιακή Υπουργό Παιδείας ζητώντας να δρομολογηθούν άμεσες λύσεις. «Αναζητάμε λύσεις από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, διότι η προηγούμενη κυβέρνηση ασχολείτο με τις μεγάλες δήθεν τροποποιήσεις του κ. Μπαλτά στην Παιδεία, τον οποίον μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ επιβραβεύει και τιμά με τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια Αττικής αντί να τον διαγράψει οριστικά. Αυτή είναι η ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι το νέο που πρεσβεύουν».

Στην συζήτηση τέθηκε επί τάπητος και η τραγική κατάσταση στον τομέα της Υγείας, όπου τα νησιά και οι νησιώτες έχουν αφεθεί στην τύχη τους παίζοντας κάθε μέρα τη ζωή τους κορώνα-γράμματα. Παράλληλα, ανέπτυξε τις πάγιες θέσεις του για το μεταναστευτικό και τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα και κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν ξανά το ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε ο κ. Κρεμαστινός, «αφού η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι είναι ανίκανη και επικίνδυνη έχουν ευθύνη οι πολίτες με την ψήφο τους να μην επιτρέψουν ξανά να αναλάβει τις τύχες τους ο κ. Τσίπρας και η παρέα του».

πηγή: www.tominews.gr

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!