Μάνος Κόνσολας: ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Χτύπημα στη μικρή οικογενειακή επιχείρηση η κατάργηση της ένταξης των ενοικιαζομένων δωματίων στα ειδικά κτήρια και στο μειωμένο συντελεστή του ΕΝΦΙΑ»

Έντονα επικριτικός ο Μάνος Κόνσολας απέναντι στη δήθεν διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που οδήγησε την υπερφορολόγηση των ενοικιαζομένων δωματίων και των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων στα νησιά.

Ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου από την Πάτμο στην οποία βρέθηκε στα πλαίσια των περιοδειών του, χαρακτήρισε καταστροφική την επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταργήσει την ένταξη των ενοικιαζομένων δωματίων στα ειδικά κτήρια και στο μειωμένο συντελεστή του ΕΝΦΙΑ.

Μιλώντας με πολίτες και ιδιοκτήτες μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων και ενοικιαζομένων δωματίων, ο κ. Κόνσολας επισήμανε:

«Μαζί με την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και μικρών τουριστικών καταλυμάτων, δώσαμε πραγματική μάχη για να ενταχθούν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στο καθεστώς φορολόγησης των ειδικών κτηρίων και να φορολογούνται με χαμηλό συντελεστή 0,5%, όπως ισχύει για τα ξενοδοχεία.

Πράγματι το καταφέραμε με το νόμο 4316 του 2014 και η ένταξη των ενοικιαζομένων δωματίων στα ειδικά κτήρια, θα ίσχυε από εφέτος.

Τη διάταξη αυτή, την απεμπόλησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη δήθεν διαπραγμάτευση και τους αυτοσχεδιασμούς της, που οδήγησαν τελικά σε σκληρά και επώδυνα μέτρα.

Μέτρα που δεν θα είχαν ληφθεί αν δεν είχε ανακοπεί τον περασμένα Ιανουάριο η σταθερότητα και η ομαλότητα στη χώρα.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα οδηγήσει στην υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση των μικρών αυτών οικογενειακών επιχειρήσεων, που θα πληρώσουν πολύ υψηλό ΕΝΦΙΑ, ενώ από φέτος με την ένταξη τους στα ειδικά κτήρια θα φορολογούνταν με συντελεστή 0,5%, όπως και τα ξενοδοχεία.

Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, πολλές μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποφύγει να αγγίξει και να μειώσει το Βαθύ Κράτος, προτίμησε να επιβαρύνει την ιδιωτική οικονομία και τα μικρά τουριστικά καταλύματα.

Οι φίλοι μου και οι πολίτες της Δωδεκανήσου γνωρίζουν ότι δεν υπόσχομαι τίποτα αν δεν είμαι βέβαιος ότι μπορώ να το υλοποιήσω.

Το μέτρο είναι κατάφωρα άδικο και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, αλλά κυρίως μεθοδικά και συγκροτημένα, να επανέλθει η ρύθμιση του Ν. 4316/2014 με την οποία τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα μικρά τουριστικά καταλύματα φορολογούνταν με το συντελεστή 0,5% των ειδικών κτηρίων».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!