Πραγματοποιήθηκε στη Λέρο το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Η μεταναστευτική κρίση που τους τελευταίους  μήνες πλήττει τα νησιά της Δωδεκανήσου  και η ανάγκη παροχής στήριξης στους επιχειρηματίες  των νησιών,  η δραστηριότητα των οποίων  βρίσκεται υπό κατάρρευση, τόσο από το μεταναστευτικό, όσο και από  τα capitalcontrols, ήταν τα βασικότερα θέματα που απασχόλησαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, στην συνεδρίαση του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου 2015, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λέρο.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης  έγινε εκτενής συζήτηση για τις καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί στις μικρές κοινωνίες των νησιών της Δωδεκανήσου που τους τελευταίους μήνες προσπαθούν να διαχειριστούν το προσφυγικό κύμα. Επισημάνθηκε η ανάγκη να βοηθηθούν οι άνθρωποι αυτοί από την Πολιτεία, προκειμένου να κατευθυνθούν στις χώρες προορισμού τους,  αφού η Ελλάδα δεν αποτελεί τελικό προορισμό, αλλά ενδιάμεσο σταθμό τους. Η επιτάχυνση των διαδικασιών ταυτοποίησης και μεταφοράς  προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα, αποτελεί βασική προϋπόθεση για να ανακουφιστούν οι κοινωνίες των νησιών και να  ξαναβρούν τους κανονικούς ρυθμούς τους.

Παράλληλα η Διοίκηση του Επιμελητηρίου  συζήτησε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των οικονομιών των νησιών που επλήγησαν και εξακολουθούν να πλήττονται όχι μόνο από το μεταναστευτικό, αλλά και από την οικονομική αστάθεια που προκάλεσαν οι πολιτικές εξελίξεις στην χώρα, καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Και οι δύο αυτοί παράγοντες, σχημάτισαν ένα εκρηκτικό μείγμα για τις νησιωτικές επιχειρήσεις και οδήγησαν σε απαξίωση και κατάρρευση την αγορά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο χαιρέτησε με μεγάλη ικανοποίηση την απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να διαθέσει το ποσό του 1 εκατ. ευρώ για την στήριξη των νησιών που υπέστησαν τις επιπτώσεις από το μεταναστευτικό κύμα, δίνοντας έμφαση την αποκατάσταση της εικόνας των νησιών στην τουριστική αγορά, μέσω της προβολής και διαφήμισης,  διαδικασία στην οποία θα συμβάλει και το Επιμελητήριο με τις δικές του προτάσεις.

Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης, αμέσως μετά τις εκλογές να γίνουν διαβήματα και να σταλούν επιστολές τους αρμόδιους Υπουργούς της νέας κυβέρνησης,  από τους οποίους θα ζητηθούν ρυθμίσεις που θα βοηθήσουν τις υπό κατάρρευση επιχειρήσεις των νησιών να ανακάμψουν. Ειδικότερα, θα ζητηθεί να δοθεί η δυνατότητα στις πληγείσες επιχειρήσεις να υπαχθούν σε ρυθμίσεις των οφειλών τους σε ΔΟΥ, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, ακόμη και εκείνες που είχαν υπαχθεί σε ρυθμίσεις αλλά λόγω των συνθηκών δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν.

Επιπλέον, θα απαιτηθεί από την νέα κυβέρνηση οι συντελεστές ΦΠΑ να παραμείνουν μειωμένοι κατά 30%, στα νησιά μας, τα οποία επλήγησαν από την  μεταναστευτική κρίση στο σύνολό τους. 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!