Στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος

Στις Βρυξέλλες από αύριο ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος. Ξεκινά ο αγώνας για την κάλυψη του μεγάλου χρηματοδοτικού κενού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο Τετάρτη και για δύο μέρες,  ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών, προκειμένου να αλλάξει το χρηματοδοτικό statusτης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την οποία, εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων, έχει δημιουργηθεί  ένα τεράστιο χρηματοδοτικό κενό, που αν δεν καταστεί δυνατή η κάλυψή του, υπονομεύεται η αναπτυξιακή προοπτική των νησιών της.

Βασικός παράγων είναι το γεγονός ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται στον λεγόμενο «Στόχο ΙΙ» , που σημαίνει σημαντικά μειωμένες χρηματοδοτήσεις από τους κοινοτικούς πόρους, σε συνδυασμό με την πρόσφατη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης για κλείσιμο του τρέχοντος ΕΣΠΑ στο 100% των κοινοτικών πόρων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα.

Το μεγάλο  χρηματοδοτικό κενό, το οποίο` οι δύο προαναφερθέντες παράγοντες διαμορφώνουν για το Νότιο Αιγαίο, έρχεται προσθετικά στα ήδη σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα  νησιά,  τα οποία,  εκτός των άλλων καταστάσεων που έχουν ως  πηγή την παρατεταμένη οικονομική ύφεση, σηκώνουν και το βαρύ φορτίο του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική και κοινωνική τους ζωή.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!