Λύσεις σε προβλήματα των κτηνοτρόφων του Νοτίου Αιγαίου προώθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαννετίδης σε συνάντηση με τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Με τον  υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη  Αποστόλου συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης. 

Τα θέματα που  ο κ. Ζαννετίδης  έθεσε στον υπουργό  και αφορούν τους κτηνοτρόφους του Νοτίου Αιγαίου, είναι τα εξής:

  • Το ζήτημα των ιδιωτικών βοσκοτόπων, που αφορά κυρίως τα νησιά Αστυπάλαια, Λέρο, Κάλυμνο και Λειψούς.
  • Το θέμα της παράτασης  της αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων.
  • Το θέμα του Σφαγείου Χώρας Νάξου.

Και για τα τρία αυτά ζητήματα, μετά από την συζήτηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης,  ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις. Εδικότερα:

Ως προς τους ιδιωτικούς βοσκότοπους, ο Υπουργός έδωσε την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να χαθεί καμία επιδότηση για τους κτηνοτρόφους, αφού μετά από  συνεννόηση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το θέμα που αφορά τα νησιά θα διευθετηθεί, λαμβάνοντας υπόψιν την χρήση και όχι το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Για την παράταση της αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων, προωθείται άμεσα νομοθετική ρύθμιση στην Βουλή, η οποία προβλέπει παράταση μέχρι και τις 16/9/2016 χωρίς την επιβολή προστίμου.

Τέλος, όσον αφορά την λειτουργία του Σφαγείου Χώρας Νάξου, δόθηκε εντολή από τον Υπουργό προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για την άμεση επίσπευση της απόδοσης κωδικού. 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!