Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οδηγεί σε κλείσιμο τα φαρμακεία και την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία

Την Παρασκευή 16/10 η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει προς ψήφιση  στο Ελληνικό κοινοβούλιο, πολυνομοσχέδιο «ταφόπλακα» για το Ελληνικό φαρμακείο και την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία. 

Το σχέδιο νόμου «Μέτρα για την εφαρμογή της Συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία χτες τόσο στο σύνολό του, όσο και επί των άρθρων του. Αποδεικνύεται με τον τρόπο αυτό ότι οι βουλευτές «ψηφίζουν» ελαφρά τη καρδία, δίχως να γνωρίζουν τις πραγματικές επιπτώσεις στην Ελληνική κοινωνία και την οικονομία.

Κατόπιν εντολών του κουαρτέτου των θεσμών και των ξένων συμφερόντων, το Ελληνικό φαρμακείο όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, δεν θα υφίστανται.

Με την τροπολογία αυτή, κατά παράβαση  των διεθνών κανόνων και αποφάσεων του  ευρωπαϊκού δικαστηρίου, αίρεται το ιδιοκτησιακό δικαίωμα των φαρμακοποιών και δίνεται η δυνατότητα στις ξένες πολυεθνικές να ιδρύσουν και να λειτουργήσουν φαρμακεία στην Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται για τον  Έλληνα πολίτη.

Επιπρόσθετα, δύναται η διανομή και η πώληση ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ (μη συνταγογραφούμενα φάρμακα) και σε άλλα κανάλια πώλησης, πλην του φαρμακείου.

Παράλληλα, αλλάζει ο τρόπος τιμολόγησης των φαρμάκων,  δίνοντας τη δυνατότητα  στις ξένες πολυεθνικές να εισάγουν νέα «φθηνότερα»  γενόσημα, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας αφού ο υποστελεχωμένος ΕΟΦ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ελεγκτικό έργο των εισαγόμενων σκευασμάτων για ποιοτικό έλεγχο. Με τον τρόπο αυτό οδηγούν στο κλείσιμο την Ελληνική φαρμακοβιομηχανία με ότι αυτό συνεπάγεται (μείωση Α.Ε.Π. απολύσεις εργαζόμενων, κ.α)

Καταδικάζουμε τις τροπολογίες αυτές, οι οποίες γίνονται προς για χάρη των ξένων συμφερόντων και με  πρόσχημα τις  μεταρρυθμιστικές  αλλαγές που επιβάλει το κουαρτέτο των θεσμών. Δεν θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν σε οικονομικό μαρασμό και σε κλείσιμο το μικρομεσαίο φαρμακείο ούτε και την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ Ν.Ο.Δ.Ε

Οι Φαρμακοποιοί

Μανιάς Παναγιώτης

Γλεντής Κωνσταντίνος


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!