Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου

Την ώρα που στη γειτονική Τουρκία υπάρχουν διαδοχικές φοροαπαλλαγές και κίνητρα επιχειρηματικότητας, η αύξηση του Φ.Π.Α. «εξοντώνει» τα νησιά μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, παρέστη στη συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 15/10/2015 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στα θέματα που συζητήθηκαν έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας, στην παράτυπη μετανάστευση - προσφυγικό και στην πορεία του νέου Ε.Σ.Π.Α..

Στην τοποθέτησή του ο κ. Χ. Κόκκινος αναφέρθηκε:

α) Στα μέτρα του Φ.Π.Α.:

Το άδικο μέτρο προβλέπεται να επεκταθεί στα νησιά μας μέχρι τις 31/12/2016. Για να ελπίζουμε στην επαναφορά αυτού του αναπτυξιακού κινήτρου, που -παρά τις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις- μάς αφαίμαξαν, οφείλουμε να κρατήσουμε το θέμα στην επικαιρότητα και ως βασική διεκδίκηση.

Οι ενέργειες που προτείνω:

  • Προσφυγή στη Δικαιοσύνη (σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο),
  • ενημέρωση της κοινής γνώμης των νησιών μας που δε γνωρίζουν τις επιπτώσεις που είναι η ακρίβεια και το χτύπημα της επιχειρηματικότητας,
  • ενημέρωση της κοινής γνώμης στην ηπειρωτική κεντρική Ελλάδα.

Επισημαίνω ότι στα ανταγωνιστικά απέναντι παράλια της Τουρκίας, ο Φ.Π.Α. μειώνεται…!!!

β) Στο νέο Ε.Σ.Π.Α.:

Η χρηματοδότηση της Π.Ν.Αι. δεν είναι ικανοποιητική. Η διεκδίκηση περισσοτέρων πόρων αποτελεί μονόδρομο και αναπτυξιακή ανάγκη.

γ) Στην παράτυπη μετανάστευση - προσφυγικό:

Καθυστερεί η χρηματοδότηση της χώρας και κατά συνέπεια η οργανωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος. Τα χρήματα πρέπει να διοχετευτούν και να αξιοποιηθούν από την Αυτοδιοίκηση (Δήμοι και Περιφέρεια) που έρχεται πρώτη αντιμέτωπη με το πρόβλημα. Επίσης επιβάλλεται η καλύτερη φύλαξη των συνόρων με τη συνδρομή της FRONTEX και η σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των διακινητών. Είναι κινήσεις αποτρεπτικές και αναγκαίες.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!