Κ.Ο.Β. Καλύμνου του Κ.Κ.Ε. για τους μετανάστες

Πολλαπλά τα ναυάγια που έλαβαν χώρα αυτές τις μέρες στη περιοχή μας με συνέπεια έξι ανήλικα παιδιά να χάσουν τη ζωή τους. 

Έξι νέα παιδιά που προστέθηκαν στη λίστα των θυμάτων, των πολέμων που διεξάγει το μεγάλο κεφάλαιο ανεξάρτητα του χρώματος της σημαίας που υψώνουν, για την ικανοποίηση των συμφερόντων τους ώστε να βγουν όσο λιγότερο χαμένοι ή περισσότερο κερδισμένοι μπορούν από την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση.

            Οι λαοί της Συρίας αλλά και της Μέσης Ανατολής δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από αυτούς του πολέμους. Στο τέλος θα μείνουν με το θάνατο, τη δυστυχία, τη φτώχια, την εξαθλίωση, τη μετανάστευση. Όσοι καταφέρουν να επιζήσουν θα νιώσουν το φασισμό της επιλογής μέσω των hotspot που δημιουργεί η ΕΕ με πρόσχημα τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών. Στην ουσία επιλέγονται αυτοί που χρειάζεται το μεγάλο κεφάλαιο για να χρησιμοποιηθεί ως εργατικό δυναμικό. Οι  λαοί πρέπει να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους και να υψώσουν τη δική τους σημαία πάλης ενάντια στους καπιταλιστές.

            Η εργατική τάξη της χώρας μας δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την εμπλοκή της χώρας μας στο κουβάρι των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και συγκρούσεων. Πρέπει να απαιτήσει να μην συμμετέχουν οι ένοπλες δυνάμεις μας σε τέτοιες επιχειρήσεις, αλλά και να αποδεσμευτεί από το ΝΑΤΟ που αποτελεί τη πολεμική μηχανή των ιμπεριαλιστών. Δεν είναι τυχαίο που ενώ είμαστε στο ΝΑΤΟ, η Τουρκία εξακολουθεί να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα παίζει το παιχνίδι  της συνεργασίας με κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με πρόσχημα τους μετανάστες, έχοντας στο βάθος της επιδίωξης της την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

            Η εργατική τάξη έχει κάθε λόγο να δείξει την αλληλεγγύη της στους λαούς που εξαθλιώνονται. Οφείλει να στηρίξει τους πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται καθημερινά στο νησί μας με όλες του τις δυνάμεις.

Κάλυμνος 18/10/2015


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!