Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου: Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πελαγοδρομεί. Τα νησιά μας ορφανά από ιατρούς.

Οι νησιωτικές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα της περιοχής μας, συνεχίζουν να  εμφανίζουν τεράστια κενά στο χώρο της Υγείας παραμένοντας πλέον σταθερά χωρίς ιατρική  κάλυψη.  Το Υπουργείο Υγείας παρακολουθεί μια κατάσταση αρνητική και επικίνδυνη, υποσχόμενο λύσεις με διορισμούς που δεν πραγματοποιούνται και κίνητρα που παραμένουν ανολοκλήρωτα.

Η αδήριτη ανάγκη και το συνταγματικό δικαίωμα στην υγεία των νησιωτών δημιουργεί  εύλογη ανησυχία σε μόνιμους κατοίκους καθώς και στους  ανυποψίαστους επισκέπτες τους.

 Η  ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποτελούμενη από τους ιατρούς Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη καθώς και η 2η Υ.ΠΕ. προσπαθούν με αναγκαστικές ολιγοήμερες αποσπάσεις ιατρών  να καλύψουν προσωρινά τα κενά. Με τον πρόχειρο αυτό τρόπο δεν κατανοούν ότι  διογκώνουν τα προβλήματα και εξουθενώνουν το εναπομείναν ιατρικό προσωπικό.

Το πρόβλημα καθίσταται  εντονότερο αυτήν τη χρονική περίοδο, λόγω και του μεταναστευτικού ρεύματος.

Ο  Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου θέλει  να επαινέσει  και να εξάρει  το έργο όλων των συναδέλφων που εργάζονται άοκνα νυχθημερόν, προασπίζοντας την υγεία των νησιωτών αλλά και των επισκεπτών τους κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό τους και τους συμπαραστεκόμαστε προσπαθώντας να πείσουμε το Υπουργείο Υγείας να αλλάξει ρότα από τον λαθεμένο δρόμο που ακολουθεί .

Επιβραβεύουμε  τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς που επισκέπτονται τα νησιά μας σε σταθερή βάση, προσφέροντας  ουσιαστικές και ποιοτικές εξειδικευμένες υπηρεσίες, αποτρέποντας τις  συχνές και δαπανηρές  μετακινήσεις των  κατοίκων από τα νησιά τους.

 

Δεν είναι μόνο η Σύμη χωρίς ειδικευμένο ιατρό, είναι η Νίσυρος, το Αγαθονήσι, οι Λειψοί, η Ψέριμος, η Τήλος και η Όλυμπος Καρπάθου. Στα υπόλοιπα δε νησιά οι μοναδικοί ιατροί που υπηρετούν δεν μπορούν να λείψουν ούτε λεπτό, αλλά ούτε να πάρουν την άδεια που δικαιούνται.

Ο  Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου θεωρεί  πως το σύστημα υγείας της χώρας χρειάζεται έναν επανασχεδιασμό και μια επανεκκίνηση, για να δημιουργήσουμε ένα αποδοτικό και βιώσιμο σύστημα Υγείας προς μία νέα κατεύθυνση.

Επιβάλλεται  η συνεργασία των ιατρών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τους ειδικευμένους ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, των υπηρετούντων στο δημόσιο σύστημα με τους αυτοαπασχολούμενους.

Πιστεύουμε πως τα νησιά μας προσφέρονται για καινοτόμα συστήματα που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως πιλοτικά προγράμματα για να κρίνουμε και την αποτελεσματικότητα τους. Από την προληπτική ιατρική, την κάρτα υγείας των πολιτών έως την εφαρμοσμένη τηλεϊατρική και τα συστήματα διακομιδών.

Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουμε να μην θεωρούνται τα νησιά μας η εσχατιά της Ελλάδας, αλλά να είναι η αρχή νέων συστημάτων, ως επιπλέον κίνητρο για την προσέλκυση  νέων συναδέλφων.

Με τα δεδομένα αυτά θεωρούμε πως τα νησιά μας αποτελούν το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσουμε άμεσα τον επανασχεδιασμό και την πιλοτική λειτουργία της νέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 

Ελπίζουμε η ηγεσία του υπουργείου υγείας να λάβει σοβαρά υπόψιν τις προτάσεις μας κι όχι να εφαρμόζει πιλοτικά τις μεταρρυθμίσεις σε αστικές περιοχές για ψηφοθηρικούς λόγους.

Για τον Ι.Σ.Ρ

         Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

 Χρήστος Απ. Μαντάς                                           Ηλίας Ιωαν. Τσέρκης


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!