Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την άμεση καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες

ΘΕΜΑ : «Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την άμεση καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες»

Το ζήτημα της καθυστέρησης στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων και ιδιαίτερα στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, αναδεικνύει με ερώτηση του στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας.

Στην ερώτηση επισημαίνει την μεγάλη καθυστέρηση αλλά και τις αυξημένες και πιεστικές υποχρεώσεις που έχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και προσπαθούν να ανταπεξέλθουν.

Σε δήλωση του τονίζει:

«Η κυβέρνηση οφείλει μια εξήγηση σε όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Οφείλει να καταβάλει άμεσα τα επιδόματα που δικαιούνται γιατί σε όλους αυτούς τους ανθρώπους το Κράτος τους ζητά να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις όταν το ίδιο δεν είναι συνεπές απέναντι τους».

                                                Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

1.Κύριο Υπουργό Οικονομικών

2. Κύριο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ : « Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων»

Κύριοι Υπουργοί

Η Πολιτεία έχει υιοθετήσει , όπως όλα δείχνουν, μια ιδιότυπη στάση πληρωμών σε ότι αφορά στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων.

Πέρα από την καθυστέρηση των επιδομάτων σε 640.000 οικογένειες αλλά και  τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, δεν έχει καταβληθεί και η τέταρτη δόση της επιδότησης σίτισης σε 145.359 δικαιούχους.

Σε ότι αφορά στις 640.000 οικογένειες απαιτείται πίστωση 225 εκ. ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο, που παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις δεν έχει εκταμιευθεί ακόμα.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για τις πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αντιλαμβάνονται όλοι σε πόση δεινή θέση οδήγησε τα δημόσια οικονομικά το «σκούπισμα» των ταμειακών διαθεσίμων κατά τη διάρκεια της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης που τελικά μας οδήγησε στο πιο σκληρό και επώδυνο μνημόνιο.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση οφείλει άμεσα μια καθαρή εξήγηση στις 640.000 οικογένειες αλλά και στους 145.000 περίπου δικαιούχους της Κάρτας Αλληλεγγύης.

Οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων γιατί την ίδια στιγμή όλοι αυτοί οι άνθρωποι πασχίζουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

  1. Πότε θα γίνει η  καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων στις 640.000 οικογένειες και στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.
  2. Πότε θα καταβληθεί η τέταρτη δόση της επιδότησης σίτισης στους δικαιούχους.

Ο ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!